"Быстро поднятое не считается упавшим": "Правило п'яти секунд" виявилося правдивим

Медики відзначають, що ризик при вживанні їжі з землі є, але будь-які мікроби, які зможуть перейти на їжу за цей час, будуть в настільки малій кількості, що їх легко зруйнує шлункова кислота.

"Правило 5 секунд" діє. Фото: Fakeoff.

У Великобританії, професор Астонського університету в Бірмінгемі Ентоні Хілтон довів, що так зване правило п'яти секунд є правдою, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відповідно до даного "правила", продукти, що впали на землю або підлогу, можна безпечно їсти, якщо вони були підняті протягом п'яти секунд. Це нібито пов'язано з тим, що будь-які мікроби, які зможуть перейти на їжу за цей час, будуть в настільки малій кількості, що їх легко зруйнує шлункова кислота.

"Очевидно, що не можна вживати в їжу їжу, на якій видно шар бруду. Але з наукової точки зору, якщо видимих ознак забруднення немає, то шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерій за кілька секунд дуже малий", - пояснив Хілтон.

При цьому він все ж обмовляється, що ризик при вживанні їжі з землі є: "Це не означає, що мікроби ніяк не можуть переміститися з підлоги на їжу, що впала".

Хілтон також провів опитування серед двох тисяч людей, 79 відсотків з яких відзначили, що не гребують їсти продукти, що впали, і хоча б раз робили це.


"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...