Буде сидіти: Апеляційний суд залишив Чауса під арештом без можливості внесення застави

Тим часом суд Молдови ухвалив рішення про продовження терміну утримання судді під вартою на 15 днів - до 8 квітня. 21 березня голова Антикорупційної прокуратури Молдови заявив, що його країна почала процедуру екстрадиції в Україну судді Чауса.

Суддя Микола Чаус. Фото:http://news.bigmir.net/

Апеляційний суд Києва розглянув скаргу захисту судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса на рішення Солом'янського райсуду Києва про заочний арешт Чауса з можливістю внесення застави в 3,7 млн гривень. В результаті Апеляційний суд залишив Чауса під арештом і скасував можливість внесення застави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, зазначають Патріоти України.

"Визначення слідчого судді Солом'янського районного суду Києва від 18 січня 2017 р скасувати; прийняти нове визначення, яким клопотання старшого детектива Національного антикорупційного бюро України про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Чауса Н. А. задовольнити частково: обрати підозрюваному Чаусу Н. А. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Також суд постановив поновити захиснику, який діє в інтересах Чауса, термін на оскарження відповідної ухвали слідчого судді Солом'янського райсуду від 18 січня. Захисник Чауса повинен розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід не пізніше ніж через 48 годин з моменту доставки Чауса до місця кримінального провадження.

Тим часом суд Молдови ухвалив рішення про продовження терміну утримання під вартою на 15 днів - до 8 квітня. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на главу Антикорупційної прокуратури Молдови Віорела Морарь.

"Суд продовжив арешт ще на 15 днів", - сказав він. За його словами, засідання суду відбулося 23 березня.

Слід зазначити, що попередній термін утримання Чауса під вартою завершувався 25 березня.

Нагадаємо, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили суддю Чауса при отриманні хабара в сумі 150 тис. доларів за винесення вироку в інтересах підсудних.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання судді і притягнення його до кримінальної відповідальності. Після цього скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний покинув територію України. З 12 вересня суддя Чаус був оголошений в національний розшук.

11 листопада Чаус був оголошений в розшук по лінії Інтерполу.

28 лютого Чаус сам з'явився в поліцію Молдови і здався, заявивши, що скоїв злочин, незаконно перетнувши кордон.

2 березня Чаус був заарештований судом на 15 діб. 9 березня стало відомо про те, що захист Чауса звернувся до президента Молдови з заявою про надання йому політичного притулку.

21 березня голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь заявив, що його країна почала процедуру екстрадиції в Україну судді Чауса

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...