Будуть робити бомби зі святим воднем?: У Росії фізики вважають православну віру причиною своїх успіхів у науці

У ядерному університеті відкрили храм сім років тому, і всі досягнення ректор приписує саме цій події.

Об'ява у МІФІ. Фото: Nnm.me

Ректор Національного дослідницького ядерного університету РФ Михайло Стріханов пов'язує успіхи цієї установи з благотворним впливом на вчених православної релігії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

"Вера, которую исповедует ядро университета, помогает нам в мирской жизни достигать успехов", - заявив він у вівторок на IV Різдвяних освітніх читаннях Південного вікаріатства Москви.

Як розповів ректор, з відкриттям домового храму в 2009 році і кафедри теології в 2012 році (її очолює голова синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон) університет (колишній МІФІ) досяг великих успіхів як в Росії, так і за кордоном.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...