"Були обрані найдешевші страви з меню": В НБУ пояснили, як формуються ціни на обіди в їхній їдальні (інфографіка)

Ціна обідів в їдальні формується, виходячи тільки з вартості продуктів. У фінальну ціну не включаються витрати на оренду (НБУ є власником приміщення їдальні), немає комерційної накрутки - їдальня працює в нуль.

Національний банк України. Ілюстрація:expres.ua

Чек з їдальні Національного банку майже на 5 гривень, який недавно поширювався в соціальних мережах, є дійсним. Однак слід звернути увагу, що власником чека були обрані найдешевші страви з меню на той день - суп з квасолею, відварений рис і салат з білокачанної капусти. Про це повідомляє прес-служба НБУ в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Ціна обідів в їдальні формується, виходячи тільки з вартості продуктів. У фінальну ціну не включаються витрати на оренду (НБУ є власником приміщення їдальні), немає комерційної накрутки - їдальня працює в нуль. Таким чином, виходить низька ціна на страви. Втім, середній чек в їдальні НБУ становить близько 35-40 гривень ", - розповів заступник начальника управління стратегії та реформування банківського сектора НБУ Руслан Кравець.

Як повідомляється, їдальня НБУ не дотується за рахунок ні коштів НБУ, ні держави, оскільки вона працює за рахунок самоокупності. У бюджеті НБУ немає жодної статті витрат на утримання або дотацію їдальні, всі витрати компенсуються за рахунок продажу страв.

Продукти для їдальні закуповуються у оптових постачальників продуктів на ринкових умовах вибору найбільш вигідної пропозиції в співвідношенні ціна / якість. Паралельно ціни завжди порівнюються з декількома торговельними мережами міста.

"Нижче наведені розрахунки ціни на страви, які були в чеку. Всі розрахунки дуже прості і зрозумілі. Тому можна самостійно обчислити, скільки в їдальні НБУ коштують і інші страви - варіанти вправ в інфографіці", - сказано в повідомленні.


"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...