Бунт під Києвом: У Підгірцях побили скандального сільського голову

Сільський голова Підгірців заявив, що його побили представники "Свободи" через новий скандальний генплан села

До зали сільради викликали поліцію

Патріоти України вже писали, про конфлікт, котрий виник між громадою Підгірців, з одного боку і обраних нею «слуг» та столичного забудовника з іншого. Отже маємо продовження.

У Підгірцях Київської області під час чергової сесії сільської ради група хлопців спортивної зовнішності на чолі з депутатами від "Свободи" зірвали засідання й побили голову сільради Сергія Кравченка, пише "Обозреватель".

Із посиланням на Кравченка видання інформує, що в Підгірці бійців привезли екс-депутат Верховної Ради Едуард Леонов та чинні депутати Обухівської районної ради Олексій Гридько та Київської обласної ради Ігор Сабій – усі вони представники ВО "Свобода".

Люди, які приїхали у спортивному одязі, погрожували присутнім на засіданні, а коли спікер закликав їх до порядку, затіяли бійку, пише "Обозреватель". "Свободівці" та їхня група підтримки вимагали скасувати рішення про зміну генплану села, ішлося про будівництво комплексу Park Lake City. Леонов стверджує, що під будівництво виділили землю на торф'яному болоті, на що сільський голова Сергій Кравченко заявив: "Це ділянки приватних власників, які бажають використовувати їх під інше цільове призначення. Сільська рада цьому не перешкоджала. Де тут порушення?"

"Рік тому під час громадського обговорення генплану під сільраду також звозили тітушок, які намагалися зірвати захід. Тоді вони були без розпізнавальних знаків", – розповіла заступник сільського голови.

"Обозреватель", посилаючись на співробітників сільради, пише, що проти будівництва виступають представники котеджного селища "Золоті ворота", у селі називають його "містечком мільйонерів", де "проживають в основному чиновники, судді, екс-прокурори".

До зали сільради викликали поліцію, яка склала протокол, голова Підгірців поїхав у лікарню фіксувати побої, представники потерпілих передали поліцейським фото- і відеозаписи інциденту.

Депутати місцевих рад сіл Підгірці, Романків і Креничі об'єднані під керівництвом Підгірцевської сільської ради, вони стверджують, що зміни в генплан потрібні, щоб вирішити проблему з нестачею шкіл, дитячих садочків, школи мистецтв, спортивного комплексу та інших об'єктів.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...