"Бурштинова республіка", вони озброєні і налаштовані рішуче: На місці бійки з поліцією поблизу Сарн зібралися тисячі старателів - МВС (відео)

Національна поліція України спільно з Генпрокуратурою створюють штаб для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину.

Бурштинові копачі на Рівненщині чинять опір поліції. Ілюстрація:vse.media

На місці сутичок між копачами бурштину і правоохоронцями у Сарненському районі Рівненської області зараз перебувають кілька тисяч протестувальників. Однак ситуація контрольована. Про це в ефірі Громадського ТБ повідомила речник Нацполіції в Рівненській області Інна Березовська, інформують Патріоти України.

"Поки ще рано говорити, що буде завтра. Але наразі там залишається кілька тисяч буршитокопачів", — сказала Березовська.

За її словами, зараз на місці інциденту працює спеціальна техніка, а сутичок між поліцією і копачами бурштину не виникає. Водночас, вона відмовилася повідомляти про подальші дії правоохоронців.

Нагадаємо, в результаті сутички зі старателями бурштину в Рівненській області семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями. Пізніше МВС оприлюднило відео сутички бурштинокопачів з правоохоронцями.

Національна поліція України спільно з Генпрокуратурою створюють штаб для оперативного реагування на ситуацію навколо незаконного видобутку бурштину.

Назад у 1930-ті? У Росії запропонували повернути трудові табори

четвер, 2 травень 2024, 9:54

епутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників. . Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до ро...

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...