"Били молотками по голові. Цілилися в скроню": Бочкала розповів про замах на антикорупціонера в Чернівцях (фото)

Постраждалий активно співпрацює з румунським НАБУ у боротьбі з контрабандою лісу і сигарет, тому серед замовників нападу може бути глава митниці Чернівецької області.

Активіста в Чернівцях намагались вбити. Фото: соцмережі.

Увечері 9 березня напали на координатора громадської організації "Стоп корупції" у Чернівецькій області Миколу Петиченко. Про це повідомив у Facebook журналіст Роман Бочкала, передають Патріоти України.

"Скоєно напад на координатора "Стоп корупції" у Чернівецькій області Петиченка! Хоча це я м'яко формулюю. Схоже на замах. Били молотками по голові. Цілилися в скроню. Зовсім трохи промахнулися", – написав він.

За словами журналіста, напад стався в центрі Чернівців. "Нападників було двоє. Коля просто вийшов із магазину. Тварюки вискочили з машини. Почали бити і потім зникли. Зараз Микола в лікарні. Ноги і руки перебиті. Подію він однозначно пов'язує зі своєю громадською діяльністю. Кілька місяців тому було зламано електронну пошту Петиченка. Зі скриньки було вилучено документи і фотографії, які компрометують першого заступника прокурора області", – розповів він.

Бочкала зазначив, що Петиченко активно співпрацює з румунським НАБУ у боротьбі з контрабандою лісу і сигарет, тому серед замовників нападу може бути глава митниці Чернівецької області. "Список ворогів важкий і його можна продовжити. І водночас, усі вони заодно, за принципом – рука руку миє. Разом бухають і паряться у саунах... Оголошуємо безстроковий протест з усіма наслідками доти, поки винні не зазнають покарання", – написав журналіст.

7 березня було скоєно напад на активіста "Стоп корупції" у Чернівцях Валерія Аіріні. Петиченко заявив, що нападники передали Аіріні "привіт від Ігоря Васильовича". За його словами, так звати першого заступника прокурора Чернівецької області.


Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...