Били ногами і катували струмом: Стало відомо, як російські окупанти познущалися над родиною мусульман в Криму

Затримали батька і трьох синів.

Ілюстрація: mynizhyn.com

Двоє з чотирьох мусульман, затриманих 10 серпня в селі Новокленове (Учкоз) Білогірського району анексованого Криму, піддалися тортурам струмом. Про це в суботу повідомили "Крим.Реаліі" з посиланням на координатора Кримської контактної групи з прав людини Абдурешитова Джеппарова, передають Патріоти України.

Спочатку чоловіків, прив'язавши до стільців, били ногами. У побитті брали участь по кілька силовиків. Потім, розповів Джеппаров, "в те місце, про яке непристойно говорити", затриманим вставили електрод і почали пускати струм. Електрику включали 12 разів.

"Потім їх лякали, щоб нікому не повідомляли про тортури", - додав правозахисник.

Облава в Новокленове була влаштована рано-вранці 10-го серпня. Затримали членів однієї сім'ї - батька і трьох синів. Як повідомлялося, вони переїхали до Криму близько п'яти років тому з Узбекистану або Таджикистану і працювали будівельниками. Є мусульманами.

Імена їх точно не відомі. "Вони не громадяни Росії, тому вони не хочуть, щоб їх імена озвучували", - пояснював в суботу Джеппаров.

Облаву проводили оперативники або ФСБ, або ЦПЕ в супроводі омонівців в масках і з автоматами. Вони прибули на трьох автобусах і повністю оточили вулицю, на якій живуть приїжджі, а сусідів не випускали з будинку. Спочатку силовики хотіли затримати і одну з жінок - членів родини, однак потім передумали.

Під час обшуку було вилучено релігійну літературу. Затриманих, за даними "Кримської солідарності", доставили в ЦПЕ. Як можна припустити, там їх і катували.

Пізно увечері 10 серпня трьох з чотирьох затриманих відпустили, а Аліма Мадалімова затримали, пославшись на те, що під час обшуку у нього було знайдено два паспорти.

На другий день Джеппаров розповів, що затриманий, який залишився в ЦПЕ, - молодший син - заарештований на 15 діб і відправлений до спецприймальника в Сімферополі. Яку саме статтю російського КоАП висунули мусульманину, правозахисник уточнити не зміг.

Тим часом старший син повернувся додому, а батько із середнім сином виїхали з анексованого Криму.

Нагадаємо, раніше родина з Криму розчулила українців розповіддю про життя в окупації.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...