"Били ногами по голові, я кашляв кров'ю": Школяр з Івано-Франківська розповів про жорстокі знущання банди однолітків (відео)

Лікарі констатували у школяра струс головного мозку, забій м’яких тканин тіла й обличчя, міопію легкого ступеня обох очей і ангіопію сітківки обох очей.

Віталій Мельничук дав у Києві прес-конференцію. Фото:скрін відео

Учень Івано-Франківської школи №13 Віталій Мельчинук розповів про знущання однолітків над ним. Зробив він це під час прес-конференції у Києві, передають Патріоти України з посиланням на видання Курс.

За словами хлопця, шокуючий випадок стався 28 січня 2017 року. Тоді Віталій побачив, як банда школярів б’є його сусіда Юрія Ільницького.

Віталій заступився за хлопця, але через це нарвався на немилість хуліганів.

"Коли я побачив, як над ним жорстоко знущаються старші, захотів заступитися за нього. Як можуть старші групою бити меншого? Я запропонував Юркові проводити його додому, він погодився. Це не сподобалося старшокласникам, які над ним знущалися, і одного дня, коли я гуляв, мене один із хлопців заманив у двір школи. Там до мене підбігла група, вони почали ставити запитання, мене взяли в коло. Я старався якнайшвидше втекти звідти, у мене не було там шансів. Я намагався словами залагодити сварку", – розповів Віталій.

Раптом до школяра підбіг лідер групи Юрій Перепічка і вдарив його збоку кастетом. Від цього Віталій впав на землю.

"Мене почали бити по голові ногами. Коли я відключився, тоді зупинилися і мене відкачали. Як потім мені розповіли, я пролежав так без тями 30 хвилин, постійно кашляв кров'ю. У мене все лице було в крові... Коли перехожі спиталися, де я живу, не міг сказати. Але там був знайомий хлопець, який сказав, – і мене провели додому. У дома батьки дуже перелякалися, я все їм розповів", – пригадав Віталій.

Лікарі ж констатували у школяра струс головного мозку, забій м’яких тканин тіла й обличчя, міопію легкого ступеня обох очей і ангіопію сітківки обох очей.

За словами правозахисника й адвоката Олега Веремієнка, батько Віталія хотів самостійно вирішити справу, передавши хуліганів у руки поліції. Проте сам став жертвою групи школярів.

"Батько побачив цього Перепічку і збирався його затримати, щоб передати в руки поліції. Коли він наблизився до нього і спитав, чи це він побив його сина, Перепічка дав команду напасти на чоловіка. Підлітки відірвали капюшон з його куртки, зняли куртку і почали бити всі разом, бо розуміли, якщо когось із них зараз затримають, то їх здадуть поліції. На щастя, поруч проїжджала машина патрульної поліції, які побачили бійку", – розповів він.

Проте ні сам Перепічка, ні його родина не відчувають своєї вини у побитті людей. Батьки хулігана вимагають компенсації 50 тис. грн моральної та 1200 грн матеріальної шкоди, про що повідомила в цивільному позові. В документі йдеться, ніби батьки Віталія прийшли до їхнього будинку, де зустріли її сина Юрія з друзями та почали звинувачувати його у побитті сина. На ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків батько Віталія нібито вдарив її сина долонею в обличчя, спричинивши перелом носа.

За словами адвоката, в родині Перепічки нібито є впливові родичі в Генпрокуратурі, тому побиття Мельничука не розслідується.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...