Відловлюватимуть на вулицях? Проблеми з призовом до лав ЗСУ з'явилися ще в одному регіоні

При плановому завданні призвати до лав збройний сил України на Закарпатті 230 осіб відібрано всього 42, тобто лише 17%.

Фото:Новини ЗакарпаттяНа Закарпатті, через високий рівень ухиляння призовників від строкової служби в армії, запровадили "виловлювання" на вулицях. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, зазначають Патріоти України.

"При плановому завданні 230 осіб призвати до лав збройний сил України на Закарпатті відібрано всього 42 (тобто 17%). Схоже, що відловлювати призовників прийдеться так, як у Франківську", - написали у виданні "Новини Закарпаття".

"Шукаємо ввечері, на лавочках, спілкуємося і таким чином доставляємо у військкомат. Там їм вручають повістки. Після вручення повістки настає кримінальна відповідальність, і уже важче десь просто не прибути у військкомат", – зазначив голова "Муніципальної варти" Андрій Прусак.

За його словами, вартові постійно спільно з поліцією, військкоматом проводять заходи з пошуку призовників. Він додав, що у п’ятницю перевірили усі основні масові заклади, звідки до військкомату доставили 17 чоловік, та вручили 4 повістки.

"Так що, призовники, ввечері дома треба сидіти", – прокоментував ситуацію міський голова Руслан Марцінків.

Джерело: Апостроф

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...