Били по стінах арматурою: Хлопець, що вижив, розповів подробиці трагедії у Ніжині

На паркані будівлі були знаки, що попереджають про аварійний стан споруди, але, судячи з кількості графіті, - діти часто туди лазили.

На місці трагедії у Ніжині. Фото: ТСН.

Підлітки, яких на смерть придавило бетонною стіною в Ніжині Чернігівської області, сказали батькам, що йдуть грати в футбол, передають Патріоти України.

Зазначається, що четверо хлопчиків у віці 12-14 років сказали, що йдуть грати в футбол, в той час як насправді попрямували грати в недобудовану двоповерхову будівлю на околицю міста, - за радянських часів там хотіли облаштувати ветеринарну лікарню, проте, будівлю закинули.

На паркані будівлі були знаки, що попереджають про аварійний стан споруди, але, судячи з кількості графіті, - діти часто туди лазили. Хлопчик, що вижив, розповів, що вони взяли арматуру і били стіни, спостерігаючи, як з них падає цегла. В один момент стався обвал бетонного перекриття. Школяр дивом встиг відскочити, в той час як його друзів придавило. Він намагався їм допомогти, але не зміг і побіг кликати дорослих на допомогу.

"Він був на півкроку від смерті - встиг відскочити", - кажуть бійці ДСНС. За їх словами, щоб пробратися до хлопчиків, їм довелося випилювати і викорчовувати дерева, - будівля сильно заросла. Кілька годин зайняв розбір завалів.

Власниця земельної ділянки та недобудованої ветлікарні Ольга Гаркуша не відповідає на дзвінки і невідомо, де вона знаходиться. Загиблих хлопчиків поховають 8 липня.

Джерело: ТСН.ua

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...