Чайковський не образиться: “Правий сектор” просить перейменувати Національну музичну академію на честь загиблого героя

Міністру культури надіслали відкритий лист з проханням віддати шану Герою України, відомому оперному співаку Василю Сліпаку, який загинув від кулі снайпера в червні 2016.

Національна музична академія України імені Чайковського. Фото:www.youtube.com

Бійці Добровольчого Українського Корпусу “Правий сектор” і члени партії “Правий сектор” звертаються до влади із проханням віддати шану Герою України Василю Сліпаку. Про це вони написали у відкритому листі до міністра культури України, зазначають Патріоти України.

Василь Сліпак воював з літа 2015 року і загинув у бою із російськими окупантами від кулі снайпера 29 червня 2016 року. До цього наш побратим прославив Україну як оперний співак. Сліпак виступав на всесвітньо відомих сценах, став лауреатом десятків міжнародних конкурсів. Але покинув успішну кар’єру, щоб боронити Україну від ворога.

“На наш погляд, така відданість має стати прикладом для майбутніх поколінь українців. Саме тому Національна музична академія імені П. Чайковського повинна носити ім’я Василя Сліпака. Ми переконані, що перейменування є важливим для підтримки бойового духу наших бійців та сприятиме прихильності молоді до національної ідеї.

Сподіваємось на вашу підтримку та усвідомлення важливості такого кроку для майбутнього нашої країни”.

Оперний співак, доброволець “Правого Сектору” Василь Сліпак загинув під Донецьком 29 червня.

Доброволець отримав відзнаку за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові та орден “За мужність” І ступеня посмертно.

До речі, раніше народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий звернувся до міністра культури Євгена Нищука із закликом перейменувати Національну музичну академію імені Петра Чайковського на Національну музичну академію імені Василя Сліпака. Відповідне звернення парламентар подав 13 грудня.

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...