Частину стародруків, які зникли з Львівської галереї мистецтв, вилучили на кордоні з Польщею

За ознаками порушення правил Митного кодексу України, складено протокол. Історичну та культурну цінність 68 стародруків встановлять експерти.

Фото:facebook

Громадянин України намагався вивезти до Польщі 68 стародруків середини XIX - початку XX сторіч. Про це повідомляє Державна фіскальна служба, інформують Патріоти України.

Громадянин України автомобілем "Toyota" прямував з України в Республіку Польщу через митний пункт пропуску "Краковець". Для проходження митного контролю він обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор".

Під час візуального огляду автомобіля у працівників митниці виникла підозра про наявність в ньому товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України. Автомобіль оглянули, в багажному відділенні у двох сумках виявили друковані видання.

З найстаріших - "Типограціи Конрада Вингебера", рік видання - 1845, видання "Головный складь в. книгарнь Сайфарта и Чайковского и Ставропигыйского Института у Львовь", рік видання - 1888. Серед інших - книги початку ХХ ст. - художні твори, словники, наукові видання. Чимало книг невідомих авторів та видавництв. Також багато стародруків німецькою мовою. Загалом вилучено 68 штук.

Оскільки громадянин формою проходження митного контролю обрав смугу руху "зелений коридор", що вважається заявою про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території, та свідчить про факти, що мають юридичне значення, він порушив встановлений відповідно до МКУ порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

За ознаками порушення правил Митного кодексу України, складено протокол. Історичну та культурну цінність стародруків встановлять експерти.

Як повідомлялося раніше, генеральний директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк заявив про зникнення із галереї 95-ти унікальних стародруків.

Колишня директор Львівської національної галереї мистецтв Лариса Возницька вважає заяву нинішнього керівника Тараса Возняка про зникнення з фонду понад 90 рідкісних стародруків сфальсифікованим нападом.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення з фонду Львівської національної галереї мистецтв понад 90 рідкісних стародруків.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...