"Чебурнет" все ближче: У РФ планують до 2020 року відключити російський сегмент інтернету від світового, - експерт

Інтернет вважається "ворожим середовищем", на яке не можна вплинути, а можна тільки закрити.

Кремль має намір до 2018-2020 року відключити російський сегмент інтернету від світового. Карикатура: С.Елкін.

Російська влада розглядає Інтернет як ворожий вид комунікації і збирається його відключити від зовнішнього середовища. Про це повідомив російський експерт Валерій Соловей, передаютьПатріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«І якщо раніше інтернет намагалися контролювати, то зараз інша логіка: він небезпечний сам по собі, цифрове середовище вороже, тому треба готуватися до того, щоб повністю це середовище взяти під контроль. Що заплановано десь до 2018-2020 років. У підсумку російський інтернет повинен бути повністю або майже повністю відключений від зовнішнього середовища», - сказав експерт.

«Це рівнозначно тому, як якщо б сказали, що проблема не в самій книзі "Майн кампф", а в книгодрукуванні, завдяки якому вона стала відомою. Небезпечне книгодрукування. Небезпечний телевізор. Або небезпечний інтернет», - сказав Соловей.

«Причому я можу сказати, що ті люди, які генерують таку політику щодо інтернету, - вони не розуміють, як він технологічно влаштований. Вони не знають, що технологічно це все одно не реалізовується, але у них є абсолютна переконаність в тому, що інтернет - ворожа комунікація», - додав він.

Такий намір експерт назвав «спробою тоталітаризму цифрової епохи»: «В 2016 стався якісний зсув - якщо раніше репресивна політика була спрямована проти певних груп, наприклад проти опозиції. То тепер це політика, покликана залякати все суспільство в цілому, накинути на нього вузду».

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...