Через похід у бібліотеку: Українського політв'язня в РФ помістили в штрафний ізолятор

Прямо перед відправкою в ШІЗО у Олександра Кольченка помітили проблеми з серцевим ритмом.

Олександр Кольченко. Фото: соцмережі.

Українського політв'язня Олександра Кольченка, який утримується в колонії РФ, помістили в штрафний ізолятор через похід в бібліотеку. Про це на своїй сторінці в Facebook написала правозахисниця Тетяна Щур, передають Патріоти України.

"Сашу з 8 березня тримають в ШІЗО. Його помістили туди на 13 діб за, нібито, пересування без охорони саме в тих місцях, де він і інші засуджені, як правило, ходять без охорони: в бібліотеку, в їдальню", - написала Щур.

Вона нагадала, як Кольченка помістили на 10 діб в ШІЗО в Новий рік, за "порушення форми", - відсутність бирки на одязі, що замінював випраний бушлат.

На думку правозахисниці, нове звинувачення може бути пов'язане з виборами президента РФ. "Це називається "посилення". Воно проводиться до усіх свят, дат, подій, на кшталт виборів, візитів, фестивалів", - зауважила вона. У той же час, прямо перед відправкою в штрафний ізолятор у Кольченка помітили проблеми з серцевим ритмом і передали передачу, проте, отримати її він зможе вже після виходу з ШІЗО.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...