Через помилку чиновників: Сумчанин 20 років прожив з недійсним паспортом і не знав про це

Відсутність печатки помітили тільки тоді, коли терміново оформляли для чоловіка закордонний паспорт для поїздки в Грецію. На жаль, подорож довелося відкласти.

Валерій навіть не підозрював, що його паспорт - недійсний. Фото: соцмережі.

У 1997 році при оформленні паспорта жителю села Панасівка Сумської області на ім'я Валерій не поставили печатку. Історією про цю людину та її неприємності поділився на своїй сторінці у "Фейсбуці" журналіст Богдан Логвиненко. Патріоти України пропонують вам її прочитати та уважно стежити за чиновниками під час оформлення будь-яких документів, щоб не потрапити у таку ситуацію. Далі цитуємо розповідь журналіста без скорочень та редагування.

— Добрий дєнь, єто паспортний сервіс. Ви прієзжалі подавать докумєнти... Вам будєт видан отказ.

Так, ми зібрали гроші за 3 години на поїздку Валерія до Греції, але далі. А далі — держава. Спершу ми зраділи, що ДП Документ може приїхати до вас додому зробити паспорт, але... тільки в межах Києва. Потім ми зрозуміли, що найближче відділення — в Сумах, до яких нічого з Панасівки не їздить. Взяли машину, поїхали, все оформили, влаштували для Валерія невеличке свято. Наступного дня він ходив по селу і розповідав, як був в Сумах.
— А шо це? — питав його сусід.
— Ну Суми, як Полтава, але краще! Там стільки лампочок!

Так от, проблема в тому, що Валерію видали паспорт у 97-му році без якоїсь печатки і тепер він не дійсний, а видавало його МВС України, а тепер паспортами завідує Державна Міграційна Служба України, тож нема кому доставити цю печатку, треба робити новий. Про те, що Валерій по суті — особа без паспорту вже 20 років, він поняття не мав. А за помилки МВС тепер стояти в чергах і відкладати подорож тепер йому. А потім чекати 7 тижнів, бо наша міграційна служба не встигає друкувати. Просто не вистачає принтерів.

Дорогі реформатори, може ви самі поїдете в Панасівку і поясните, як так сталося? А ще Валерій приписаний у будинку, якого вже нема в іншому районі, а живе там, де не приписують. Скажете, інститут прописки скасовано, в нас реформи і реєстрація? Реформи в нас стосуються папірців і їх назв, а не людей, на людей як і в СРСР наср...ть, раніше були чиновники ленінського комсомолу, ну а тепер реформовані, шевченківського комсомолу.

Нам знову треба буде їхати в Суми і знову проходити ту ж саму процедуру, знову витрачати на це гроші, знову за це платити. Просто тому, що чиновник у 97-му не поставив печатку і не понесе за це жодної відповідальності.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...