СБУ затримала на Сумщині журналіста, який з 2015 року розганяв "зраду" в соцмережах на гроші Москви

Інтернет-середовище стало важливим напрямком російської гібридної агресії, і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів.
СБУ затримала на Сумщині пропагандиста Кремля. Ілюстрація: РБК.

Чоловік підбурював сепаратистів на Буковині і на Закарпатті, а повідомлення в соцмережах доповнював коментарями вигаданих експертів. Пропагандист проживає в Сумській області, повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

"Ми встановили російського журналіста, який з 2015 року перебував у складі закордонного антиукраїнського центру. На замовлення спецслужб РФ він адміністрував та здійснював інформаційне наповнення антиукраїнських інтернет-спільнот. У публікаціях від імені вигаданих експертів росіянин створював негативний образ керівництва України, сприяв дискредитації органів державної влади, агітував за зміну конституційного ладу", - йдеться в повідомленні.

Провокатор також підбурював сепаратистські настрої в західних регіонах України. Щоб налагодити "потрібні" зв`язки, він здійснював поїздки до Чернівецької та Закарпатської областей. "Там журналіст записував інтерв`ю із представниками румунської та угорської нацменшин, прихильниками неорусинства. У подальшому ці сюжети використовувались російською пропагандою для створення негативного медійного образу української влади", - повідомляють в СБУ.

В спецслужбі підкреслюють, що інтернет-середовище стало важливим напрямом російської гібридної агресії, і активно використовується Кремлем для маніпуляцій та інспірування конфліктів. "Тому вкотре застерігаємо громадян критично ставитися до інформаційних вкидань та не піддаватись на зрежисовані в РФ провокації", - зазначили в СБ України.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...