Через спалений прапор: Українці з поляками побилися на півдні Польщі, є поранені (відео)

У бійці в місті Ченстохова взяли участь кілька десятків людей. Зараз місцева поліція шукає свідків цього масового інциденту.

Скрін відеоНа півдні Польщі в місті Ченстохова пізно ввечері, 12 листопада, сталася велика бійка між українцями і поляками, в якій взяли участь кілька десятків людей. Поліція затримала 11 осіб - шістьох поляків і п'ятьох українців, троє осіб отримали поранення. Про це пише Укрінформ з посиланням на Dziennik Zachodni, зазначають Патріоти України.

"За нашою інформацією, причиною бійки було непорозуміння, яке сталося в магазині (поблизу місця бійки - ред.). Про якесь національне підгрунтя мова не йде", - заявила з цього приводу представник поліції Агнєшка Тоборек.

У той же час по місту ходять чутки про заздалегідь сплановану бійку між поляками і українцями. Зараз місцева поліція шукає свідків цього масового інциденту.

Як повідомляється на порталі так званих "польських незалежних націоналістів", побили активістів, які під час "Маршу незалежності" у Варшаві спалили український прапор, пише видання.

Цю інформацію підтвердив потерпілий - лідер невеликого націоналістичного угруповання з проросійськими і антиукраїнськими поглядами "Національна вільна Польща".

"Напередодні під час щорічного "Маршу Незалежності" відбулася сутичка групи польських незалежних націоналістів з організацією" Національна вільна Польща ". В її результаті NWP втратила два прапора організації, а її керівник був побитий", - йдеться в заяві.

Він припустив, що його побили за "активну позицію: постійне нагадування про Волинську різанину, злочини ОУН і УПА", висвітлення в Фейсбуці "старих і нових українських злочинів" і "боротьбу з шовіністичним українським необандеризмом". Він також визнав, що його організація спалила "бандерівський" прапор.

Як підкреслюється, це було "однозначним протестом проти функціонування на націоналістичній сцені Польщі організацій, які братаються з комуністами, які підтримують російський імперіалізм, а також поширюють шовінізм проти братнього українського народу".

У заяві наголошується, що в NWP зараз входить більше десяти чоловік. Ця організація відома, перш за все, співпрацею з комуністичною та пропутінською партією "Zmiana" (Зміна - ред.), лідер якої Матеуш Піскорський зараз перебуває під слідством за підозрою у шпигунстві на користь Росії. Відзначається, що ця організація підтримала створення так званих "ЛНР" і "ДНР" на сході України.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...