Чергова спецоперація Кремля? ГПУ зацікавилася отриманням українського громадянства російським олігархом Новинським

Відповідне клопотання було подано в рамках розслідування незаконного позбавлення волі архієпископа Олександра (Драбинка).
Вадим Новинський. Фото: Etcetera.media.

Генеральна прокуратура перевіряє законність надання українського громадянства депутата Верховної Ради Вадиму Новинському (фракція "Опозиційний блок"). Про це йдеться у рішенні Печерського районного суду Києва від 31 липня, передають Патріоти України.

Наголошується, що у Генпрокуратури виникли обґрунтовані сумніви вважати, що в матеріалах справи про прийняття до громадянства України Новинського відсутній указ Президента Віктора Януковича від 29 травня 2012 року, на якому відсутній оригінал підпису Януковича.

"Крім того, в ході досудового розслідування необхідно досліджувати справжність підписів і написів від імені Новинського в документах, які стали підставою для надання йому громадянства України", - йдеться в рішенні суду.

Суд задовольнив клопотання прокурора і дозволив вилучити оригінал справи про прийняття до громадянства України Новинського, який знаходиться в Головному управлінні Державної міграційної служби в Києві.

Відповідне клопотання було подано в рамках розслідування незаконного позбавлення волі архієпископа Олександра (Драбинка) - особистого помічника нині покійного Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Як повідомлялося, у 2012 році за Януковича російський олігарх Новинський прийняв українське громадянство. В кінці 2016 року Новинський заявив про те, що екс-Президент Віктор Янукович надав йому українське громадянство на прохання Петра Порошенка, який у той час обіймав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі. В 2016 році Міграційна служба перевіряла законність надання Новинському українського громадянства і передала відповідну інформацію в Адміністрацію Президента.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...