Черговий вибух у Сумах в дев'ятоповерхівці, правоохоронці підозрюють навмисний злочин

Можливо, у будинку вибухнула граната.

Вибух в будинку. Фото: "Фейсбук"У Сумах у ніч на 27 січня стався вибух у 9-поверховому житловому будинку по вулиці Холодногірська, 33. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко у Facebook, передають Патріоти України.

"Знову вибух у Сумах. На щастя, жертв немає. Попередньо – вибух стався в місці під'єднання газової труби до будинку по вулиці Нижня Холодногірська, 33, де сьогодні встановлювали лічильник", – написала спершу вона. "Як повідомляє з місця події перший заступник керівника Сумськоі місцевої прокуратури Валерій Могильний, попередньо – вибухнула граната", – додала згодом Науменко.

За інформацією речниці поліції у Сумській області Ельвіри Біганової, правоохоронці організували евакуацію мешканців багатоповерхівки. Постраждалих немає. Як розповіли мешканці будинку, 26 січня у багатоповерхівці встановлювали загальнобудинковий лічильник, проти чого вони були категорично проти. Правоохоронці, які працюють на місці події, не виключають, що лічильник, який планували під’єднати до газової мережі 27 січня зранку, міг бути підірваний гранатою на знак протесту, що він був встановлений проти волі мешканців багатоповерхівки.

Доказом того, що мова йде про скоєння злочину, може стати знайдена неподалік чека від гранати. Наразі місце вибуху обгородили, у будинку відключено газ. На місці події працюють експерти. Вирішують питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження.

У Сумах перед цим сталося два вибухи, пов’язані з витіканням газу. Перший мав місце 3 січня у багатоповерхівці по вулиці Металургів, 24, де один з мешканців спеціально пустив у квартиру газ з мережі. Другий – 9 січня у 9-поверхівці по вулиці Михайла Лушпи, 52: там також до надзвичайної події доклав руки його мешканець.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...