Чоловік просто хотів зробити ремонт в будинку, а знайшов... місто, в якому жило 20 тисяч людей (фото)

Таємниче підземне місто Деринкую знаходиться в районі Невшехір Ската в центральній Анатолії в Туреччині і було відкрите в 1963 році.

Підземне місто Деринкую. Фото: Тайны Мира.

Деякі люди мають винні погреби, деякі зберігають у підвалах старі меблі і запаси на зиму. Але турецький громадянин і не підозрював, що жив на останках древнього міста. У 1963 році житель міста Деринкую вирішив відреставрувати свій старий будинок. Робочі знесли одну зі стін підвалу і... виявили феноменальний археологічний скарб, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як виявилося, старий будинок був пов'язаний з одним з тунелів загубленого підземного міста. Колись Деринкую мав вісім рівнів. На верхніх розташовувались житлові приміщення, а на нижніх - монастир, церква і підземні школи.

За словами Міністерства культури Туреччини, це підземне місто було побудоване фригійцями в період між восьмим і сьомим століттями до нашої ери і вважається, що воно буор розширене додатково в епоху візантійського царства.

Жителі цього підземного міста могли утримувати навіть свою худобу. Щоб від нестачі кисню не вмерли ні люди, ні тварини, в стародавньому Деринкую була створена складна вентиляційна система. Археологи вважають, що відкрили лише одну четверту частину поселення, в якому спокійно могли проживати 20 тисяч осіб.

Експерти вважають, що в Каппадокії можуть існувати ще п'ятдесят таких міст. Деринкую навіть з'єднане із сусіднім Каймакли підземним тунелем довжиною в вісім кілометрів.

За однією з історичних версій, в Деринкую християни ховалися від релігійних переслідувань. Важкі кам'яні двері їх надійно захищали.

Деякі фахівці вважають, що підземне місто набагато старше. Можливо, воно було створене хаттами більше 4 тисяч років тому.

Тепер Деринкую дуже популярне серед туристів.

Деринкую є абсолютно неймовірною інженерною роботою, місто побудоване приблизно в 85 метрах під поверхнею землі.

Ще багато років археологи будуть ламати голову над загадками стародавнього міста. Але ж почалося все з того, що господар вирішив зробити в будинку ремонт...

Тісу перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...

Австралієць здійснив заплив на каное виготовленому з величезного гарбуза (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 9:05

Житель австралійського штату Новий Південний Уельс організував сплав по річці на величезному гарбузі, повідомляє ABC News. . За словами Пікока, 407-кілограмовий гарбуз на ім'я Тормунд, названий на честь персонажа Гри престолів, став найбільшим гарбуз...