Чому не йде обмін: Адвокат Ілля Новіков розповів, кого Путін хоче отримати в першу чергу зі своїх полонених людей (відео)

У​країнська сторона має пропонувати Росії у перших списках обміну двох так званих "дезертирів", яких нещодавно затримали на Херсонщині.

Ілля Новіков. Фото:5 канал

Україна має шанси на обмін полоненими, коли про певних кандидатів починає висловлюватися особисто президент РФ, в іншому випадку такі процедури будуть блокуватися російською стороною. Про це заявив адвокат Ілля Новіков в ефірі 5 каналу, зазначають Патріоти України.

"З нашого досвіду, який ми маємо, було три обміни фактично: Надія Савченко на двох російських спецпризначенців, Афанасьєв та Солошенко на трьох українських громадян, які були арештовані чи засуджені тут. Ми бачимо, що питання обміну починає серйозно розглядатися російською стороною, коли про це висловлюється особисто Путін. Поки Путін не висловився про те, що "так, ми дбаємо про долю наших громадян, про Александрова та Єрофеєва, у нас не було підстав, що там буде якась конкретна схема обміну", – зазначив адвокат.

"Зараз у нас є така ситуація – Путін уже висловився про двох так би мовити дезертирів. Це двоє колишніх українських військовослужбовців, які після анексії перейшли на російський бік і були нещодавно затримані у Херсонській області", – сказава Новіков про можливих кандидатів для обміну.

Він зазначив: "Путін про них висловився, а це означає, що вони уже присутні в російському піар-полі. Вони напевно стануть предметом для таких "торгів" (домовленостей щодо обміну полоненими – ред)".

"Поки нічого не відомо про росіян, яких заарештовано і засуджено в Україні. Вони нібито не існують, а ці двоє існують. На мою думку, було б розсудливо з українського боку, якщо Україна саме їх застосує як перший номер у списку щодо обміну полоненими. Саме через те, що Путін уже пов’язав своє ім’я, свою репутацію з ними і вже не може від них відмовитися", – підкреслив він.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...