Чубаров і Джемілєв переговорили з Порошенко - блокаду Криму посилять

Застосування сили проти активістів не буде.

Петро Порошенко та Мустафа Джемілєв.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров і національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв поговорили з президентом України Петром Порошенком про подію, яка виникла на адміністративному кордоні з Кримом у Чаплинці між силовиками і учасниками блокади півострова. Про це у Facebook написав заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, передають Патріоти України.

"Чубаров і Джемілєв говорили з президентом 40 хвилин. Головний підсумок: ніякого застосування сили проти кримських татар не буде. Подробиці вони ще розкажуть", - написав він.

У свою чергу журналіст Осман Пашаєв стверджував в Facebook, що планується штурм активістів блокади Криму. "На Чаплинку вже пригнали близько 500 українських силовиків. Будуть штурмувати в 23:00. До ранку Російський Крим отримає електрику", - написав Пашаєв в Facebook.

Рефат Чубаров розповів учасникам мітингу на Банковій, що президент України Петро Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з окупованим Кримом. Він також повідомив, що Порошенко проведе зустріч з міністром енергетики Володимиром Демчишиним і дасть вказівку не підписувати новий договір про електропостачання Криму, якщо в ньому не буде прив'язка до дотримання прав людини на півострові.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:39

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...