Чи дослухається пастир? Матері полонених бійців АТО попросили патріарха Кирила допомогти звільнити їхніх дітей

Своє прохання вони виклали в спільному листі.

Патріарх Кирило. Фото:www.depo.ua

Уповноважений президента з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що матері бійців АТО попросили допомоги у патріарха РПЦ Кирила. Колективну волю матерів і дружин українських військових, які перебувають в підвалах сепаратистів, написала керівник Всеукраїнського руху рідних учасників АТО "Берегиня" Макух Алла. Документ Ірина Геращенко опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

У ньому сказано, що українські політики швидко звільнять тих, хто брав участь в злочинах проти держави і яких давно чекають в Донецьку і Луганську на тих, хто перебуває в полоні сепаратистів.

"Напередодні Святішої Пасхи просимо Вашого благословення і сприяння якнайшвидшого їх звільнення", - йдеться в тексті листа, який крім автора ще підписали 11 жінок.

Вони намагаються достукатися до патріарха Кирила в тому, що їм важко переживати кожен день, "дарований Богом", знаючи, що їх чоловіки знаходяться в полоні вже більше року. Відомо, що сьогодні закінчилося чергове засідання контактної групи в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік за підсумками зустрічі повідомив, що на переговорах не досягли компромісу щодо звільнення полонених.

Нагадаємо, що раніше Ірина Геращенко повідомила, що в полоні терористів Донбасу знаходиться понад 140 українців.

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...