Чиновники кивають на Дніпро-Славутич: Мешканці Дніпропетровщини миються у коричневій та смердючій воді (відео)

Люди демонструють, що для пиття та приготування їжі цей «напій» не годиться та і митись - страшно. А платити доводиться як за нормальну.

Населення Солонянського району Дніпропетровської області скаржаться, що протягом усього літа мали брудну і смердючу воду, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як розповіла жителька смт Солоне Ольга, така ситуація склалася і минулого року наприкінці серпня, проте того разу був присутній лише неприємний запах. Цього ж разу від самого травня із кранів ллється коричнева вода.

"Отак береш, включаєш воду, прикладаєш марлю до крану і вона стає коричнева, страшна. У пляшці вода постояла, проціджуєш її, а вона просто страшна, смердюча. Холодна ще не так смердить, а гаряча - то страшне", - пожалілася жінка, зауваживши, що не те, що пити, митися у такій воді страшно. Проте іншого джерела питної води у цього району немає, тож чиновникам доводиться вигадувати рішення. Одним з них може стати оновлення фільтраційної системи насосної станції.

"Ми зараз намагаємося отримати від області бюджет, щоб наступного року реалізувати проект із заміни фільтрувального елементу на насосній станції. Це коштуватиме понад 23 млн грн", - каже Сидоренко.

За її словами, із власним селищним бюджетом вони не зможуть осилити таку реновацію, тому звернулися до області із пропозицією на наступний рік.

"Начебто є ймовірність, що область допоможе нам коштами. Але це стане відомо точно, коли формуватиметься бюджет на наступний рік, тобто ближче вже до кінця цього року", - підсумувала заступниця голови Солонянської селищної ради.

Водночас місцеві жителі не хочуть чекати і вже збирають підписи, щоб позиватися до суду за неякісну воду. Тим паче, що платять за неї, як за нормальну, - 18 грн за куб.м.

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...