"Данного товара нет в списке санкционных": У київському метро виправдалися за купівлю російських двигунів

Європейські аналоги двигунів для ескалаторів були значно дорожчими, пояснив керівник столичного метрополітену.

Віктор Брагінський. Фото:kp.ua

Інформація про закупівлю Київським метрополітеном російських двигунів для ескалаторів за 4,55 млн грн - це була псевдосенсація. Про це заявив керівник метрополітену Віктор Брагінський в інтерв'ю ЛІГА.net, інформують Патріоти України.

"Після публікацій у нас провели перевірку і міське Контрольно-ревізійне управління, і правоохоронні органи. Порушень не виявлено", - підкреслив він.

"При проведенні закупівель, яких у нас проходить досить багато, ми керуємося нормами відповідного закону, де основний критерій відбору при затвердженому якості - мінімальна ціна. У тому випадку виробник (московський завод ЗВИ, - ред.) дав мінімальну вартість, і ми зобов'язані були її прийняти.

До того ж, цього товару немає в списку санкцій, тому відхилити пропозицію ми не мали права. А європейський аналог був значно дорожче", - сказав чиновник.

"Крім того, важливо відзначити, що існує проблема відсутності необхідних для ремонту обладнання компонентів, оскільки в метро працюють ескалатори 60-х років випуску. Деякі деталі для них вже просто не виробляються", - додав Брагінський.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...