"Данилюк підвів Порошенка. У майбутнього міністра фінансів виявилася халтурка ... в Лондоні", - ЗМІ

Олександр Данилюк порушив Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції" - з'ясувалося, що він працює за сумісництвом в приватному секторі за кордоном, а у його родини виявилися неабиякі інвестиції за кордоном і доходи.

Олександр Данилюк. Фото: unian.net.

Слізливу історію про те, як у майбутнього міністра фінансів України, а нині заступника голови Адміністрації Президента виявився в Лондоні «маленький свічковий заводик», а точніше - інвестиційний фонд, що керує нерухомістю, підготували журналісти газети "Известия". Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости, пропонують її до уваги читачів.

Найбільш ймовірна кандидатура на посаду міністра фінансів в новому уряді - Олександр Данилюк, колишній інвестиційний банкір і керівник Координаційної ради реформ при президентові, а зараз - заступника голови Адміністрації Президента.

30 березня 2016 року Олександра Данилюк подав у черговий раз декларацію про доходи та майно - так годиться згідно із Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції». І в ній виявилося цікаве.

Але спочатку трохи про його кар'єру. Офіційний сайт Президента говорить про те, що Данилюк чимало років пропрацював в Лондоні, з перервами на держслужбу, а також про те, що Данилюк визначав політику реформ Віктора Януковича:

11.2002 - 09.2005 старший консультант компанії «МакКінзі енд компані», м Лондон, Великобританія;

10.2005 - 08.2006 радник Прем'єр-міністра України, м.Київ;

09.2006 - 11.2010 генеральний директор інвестиційного фонду Рюрик Інвестмент, г .. Лондон, Великобританія;

12.2010 - 09.2015 керівник Координаційного центру з впровадження економічних реформ, м. Київ;

з 07.2014 до цієї пори представник Президента України в Кабінеті Міністрів України, м.Київ;

з 09.2015 до цієї пори заступник глави Адміністрації Президента України.

Але, дивна річ, особливих багатств в Британії - якщо вірити декларації - Олександр Данилюк не заробив.

Всього за 2015 рік він заробив 177 985 грн, з них - 177 010 грн зарплата, призи і виграші - 975 грн. Члени сім'ї доходів в країні не мали.

За кордоном Олександр Данилюк в 2015 році отримав дохід 11 152 фунтів стерлінгів, що дорівнює в еквіваленті 396 230 грн.

Ніде не працюючі в Україні члени сім'ї отримали за кордоном у 2015 році 6300 фунтів стерлінгів, що дорівнює в еквіваленті 223 839 грн.

З майна Олександр Данилюк задекларував земельну ділянку в 0,0984 га та будинок в 290 кв м, а також авто БМВ Х5 (2008 року).

Грошей у вітчизняних банках Данилюк практично не тримає - 30 299 не дуже велика сума в порівнянні з тим, до чого ми плавно підходимо. Згідно з декларацією, протягом 2015 року Данилюк вклав в українські банки 761 592 грн, очевидно, їх же він і забрав звідти. Цінних паперів і часток в бізнесі в Україні він не декларує.

За кордоном Данилюк нічого у вигляді вкладів і інших інвестицій не декларує. А ось члени його сім'ї, очевидно, дружина, мають за кордоном на рахунках в банках еквівалент 746 130 грн. Можливо, це і є те, що Данилюк заробив, керуючи інвестфондом Рюрик Інвестмент (Лондон, Великобританія). Але якось не дуже багато. Дивно? Захотілося пошукати ретельніше.

Довелося звернутися до всезнаючого Гуглу, який підказав, що в Британії є така собі компанія RURIK REAL ESTATE INVESTMENT LIMITED, розташована за адресою 1 ST. MARYS GROVE, LONDON, SW13 0JA. І в ній Данилюк числиться директором з 2007 року і .... до цих пір. Рюрик реал істейт інвестмент, як випливає з назви, займається управлінням нерухомістю. Те ж саме підтверджує реєстр комерційних компаній, з якого вдалося отримати цю інформацію. Станом на кінець 2014 року (це найсвіжіша звітна дата) на банківському рахунку раптом виявилося майже півмільйона фунтів стерлінгів. Хоча до того вона була практично сплячою красунею - на банківському рахунку «Рюрика» значилося в 2012-2013 роках всього 6800 фунтів. Що сталося в 2014 році? У тому самому році, коли Данилюк перебував на держслужбі?

Підсумовуючи легкий екскурс в надра інтернету: у держслужбовця другого рангу виявилися дивні джерела доходу, у нього ж виявилася робота за сумісництвом в приватному секторі за кордоном, у його сім'ї виявилися неабиякі інвестиції за кордоном і пасивні, очевидно, доходи. З усіх цих питань Олександру Данилюку краще зробити публічні заяви до призначення на пост міністра фінансів. Так як наявність ризику компрометації після цієї події створить серйозні складності для України - в тому числі, на переговорах з іноземними кредиторами і донорами України.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...