Де дивитися улюблені фільми і серіали після закриття Ex.ua і FS.to

Не варто засмучуватися, залишається кілька онлайн-сервісів, які цілком можуть стати хорошою альтернативою ex.ua і fs.to, які вже увійшли в історію.

Де дивитися улюблені фільми і серіали після закриття Ex.ua і FS.to. Фото: Vinigret NEWS.

Новини про закриття популярних ресурсів ex.ua та fs.to буквально шокували армію українських любителів кіно і серіалів в онлайні. Журналісти вирішило з'ясувати, яким тепер буде повсякденне життя кіномана і фаната серіалів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Онлайн-кінотеатрів і тому подібних сервісів, що дають можливість дивитись фільми і серіали без скачування, сьогодні хоч відбавляй. Вибирати між ними складно.

У багатьох користувачів навіть з'явилася звичка просто набирати в пошуковому рядку Google запит виду "серіал такий-то дивитися онлайн" і кликати на перше ж посилання в результатах.

Метод, безперечно, хороший. Але часом непередбачуваний результат. Деякі користувачі принципово хочуть тільки легальний контент, деяких дратує реклама. Словом, душа просить одного - знайти собі свій власний ідеальний сайт, і спокійно дивитися улюблені фільми і серіали тільки на ньому.

Метою даної статті не є всеосяжний огляд всіх сервісів з онлайн відео в інтернеті. Це було б завдання епічного масштабу і епічної ж дурості. Ми зупинимося лише на декількох сервісах, які виділяються на загальному тлі і цілком можуть стати хорошою альтернативою ex.ua та fs.to, які тепер вже відійшли в історію.

Питання легальності контенту піднімати не будемо, причому свідомо. Істотна частина улюблених багатьма фільмів і серіалів поки зовсім недоступні в легальному вигляді. Вони озвучуються підпільними ентузіастами. Відмовлятися від перегляду лише тому, що правовласники не подбали про українського глядача, якось нерозумно.

Будемо сподіватися, що легальні сервіси, які вже сьогодні виглядають багатообіцяюче та пропонують послуги за цілком помірними цінами, з часом зможуть задовольнити весь попит на кіно і серіальну продукцію. А поки - маємо те, що маємо.

Megogo

Стрімко набирає популярність онлайн-кінотеатр. Хороший тим, що встановлений як додатках на багатьох телевізорах зі Smart TV. А якщо не встановлений, то може бути доданий в лічені секунди. Додаток доступний для мобільних платформ і медіаплеєрів.

Легальний контент. І порівняно доступний. Є, наприклад, акція для нових абонентів, що дозволяэ за 1 грн на місяць отримати доступ до каталогу з 7000 фільмів. Бюджетний за теперішніх часів тариф 69 грн на місяць дає доступ до преміальної бази фільмів. Є тарифні плани подорожче з великою кількістю опцій. Є можливість купувати фільми окремо (вони стають доступні для перегляду на кілька діб).

До плюсів Megogo відносяться зручний інтерфейс, розумний пошук, гнучка система бонусів, низькі тарифи, можливість вибору якості картинки (наприклад, навіщо вам 1080p якщо ви в даний момент дивитесь фільм з 11-дюймового ноутбука).

Megogo міг би стати відмінною альтернативою ex.ua та fs.to, якщо б пропонував більше зарубіжних серіалів.

До мінусів можна віднести бідність деяких розділів. Скажімо, зайшовши в Серіали ви не знайдете там більшість сучасних американських хітів, від яких сходять з розуму всі соцмережі. Зате російської продукції про "ментів" та крадіїв з Нижнього Уренгоя, там хоч відбавляй.

Kinogo

Мабуть, найпопулярніший аналог покійного fs.to. Цей сервіс використовує кілька доменів, наприклад, kinogo.co і kinogo.club.

Сайт має виразну структуру і працює в Україні досить швидко. Є вельми корисні способи сортування фільмів за національною ознакою - американські, французькі, російські...

Елементарного блокувальника реклами для браузерів Chrome або Firefox вистачить, щоб позбутися від настирливих роликів на початку кожного фільму.

Спеціалізація Kinogo - новинки кіно. Тут деякі фільми з'являються ледь не раніше, ніж у кінотеатрах. Природно, відверто "піратської" якості. З серіалами на Kinogo все йде менш райдужно. Зате багато дитячих мультфільмів.

А ще тут просто величезна кількість "трешових" фільмів категорії Б. Для багатьох користувачів це плюс - не всі люблять проводити вечори під Антоніоні з Фассбендером.

Seasonvar

Просто Мекка для фанатів сучасних серіалів. На цьому російському сайті більше 8800 тис серіалів, з яких лише 2500 - російського виробництва. Тобто якщо "менти" і "ворожки" вас мало захоплюють, то вам сюди.

На Seasonvar є як старі серіали в повному комплекті (всі серії всіх сезонів), так і найсвіжіші. До того ж, нові серії актуальних серіалів додаються досить оперативно. Словом, якщо ви стежите за новинками, то Seasonvar просто зобов'язаний прописатися у вас в закладках.

Важливий нюанс щодо якості картинки - безкоштовно доступний весь контент, але низької роздільної здатності. Якість HD доступна тільки преміум-передплатникам сайту. Вони ж, до речі, отримують контент без реклами. Втім, рекламу можна вирізати завдяки все тим же блокувальникам в браузерах.

Передплата коштує недорого, всього 60 російських рублів на місяць (приблизно 24 грн).

Культовий ex.ua поки є найпопулярнішим сервісом для онлайн перегляду фільмів і серіалів

Lostfilm

Ще один російський ресурс, який варто внести в закладки фанатам серіалу. Саме Lostfilm створює дубляж багатьох актуальних серіалів, і цей варіант дубляжу часто стає найпопулярнішим серед глядачів.

Наприклад, ціла армія фанатів серіалу У всі тяжкі просто відмовляється дивитися його в іншій озвучці. Якщо судити по форумах і відгукам в соцмережах, багато користувачів вважають, що Lostfilm зробив кращі варіанти озвучення таких серіалів як Гра престолів, Спартак, Фарго, Гострі дашки, Доктор Хаус.

Подивитися свіжу серію улюбленого серіалу в улюбленій озвучці найпростіше саме тут.

Oll.TV

Повернемося до платних сайтів. Сервіс Oll.TV є аналогом (і прямим конкурентом вищезазначеного Megogo). Ціни не кусаються - від 29 грн на місяць.

Сервіс заточений під трансляцію реальних телеканалів, серед яких є досить відомі канали Fox і Sony. Ну і звичайно, Oll.TV - просто рай для любителів футболу. Тут є цілий розділ, присвячений футбольним трансляціям з розбивкою по чемпіонатам різних країн.

До плюсів сервісу можна віднести доступність на різних платформах - смартфони, Smart TV, медіаплеєри.

Netflix

На початку 2016 року про прихід в Україну заявив американський сервіс Netflix. Це не тільки один з найбільших в світі онлайн-кінотеатрів. Netlix також створює власні серіали, деякі з яких вже стали культовими. Наприклад, Картковий будиночок, Шибайголова, Нарко.

Багато українських користувачів вітали прихід Netflix, однак на практиці все виявилося не так радісно, як хотілося б. Сервіс не має української локалізації.

І коштує досить значних (порівняно з конкурентами) грошей - від 8 до 12 євро в місяць.

Зате все легально. Ніякого піратства. Для деяких користувачів це найважливіший фактор.


Прихід Netflix в Україну багато чекали з нетерпінням, але сил на ринку онлайн відео він не змінив.

Google Play Movies

Сервіс Google Music вже досить популярний в Україні. За 69 грн можна мати доступ до величезної бази музичних треків різних виконавців.

А от з кіносервісом Google картина поки що інша.

Незважаючи на зручність використання, легкість навігації й величезний вибір фільмів, проблеми тут схожі з вищезгаданими. Дуже мало контенту, доступного російською та українською мовами. І досить високі ціни. Фільм можна взяти в прокат за 20 грн. А ціни на купівлю фільму назавжди і зовсім кусаються - від 200 грн.

Зате, знову ж таки, ніякого піратства.

Uaonlinefilms

На закуску поговоримо про український дубляж. Багато українських шанувальників ex.ua і fs.to впали у відчай через те, що не знають, де тепер дивитися фільми та серіали з українською озвучкою.

Це дійсно проблема. Студій, які займаються українським дубляжем буквально одиниці. Вони працюють не так оперативно і якісно, як провідні російські конкуренти.

Але все ж працюють. Чималий вибір фільмів і серіалів є на сайті uaonlinefilms. Сайт сильно поступається російськомовним конкурентам за зручністю навігації. Вибір фільмів і серіалів не настільки великий, а деякі одиниці контенту і зовсім зав'язані на сторонні сайти, приміром, той же fs.to. І тепер, відповідно, не працюють.

Але в цілому, для любителів українського дубляжу це непоганий варіант.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...