Деякі дерева, можливо, ще пам'ятають самого Андрія: У Києві з'явився сквер імені Кузьми Скрябіна

Питому частину свого життя культовий український співак та громадський діяч прожив з родиною на столичному житловому масиві Виноградар.

Сквер Кузьми Скрябіна

Депутати Київради привласнили двом скверам української столиці нові назви. Один з них був названий на честь відомого українського виконавця Кузьми Скрябіна, який загинув понад три роки тому в ДТП. Другий сквер назвали на честь російського опозиційного діяча Бориса Нємцова, передають Патріоти України.

Перейменування рекомендували в управлінні правового забезпечення. Так, на честь Андрія Кузьменка назвали сквер, розташований на вулиці Василя Порика в Подільському районі Києва. За перейменування віддали свої голоси 77 київських міських депутатів.

Раніше Комісія з питань найменувань Київради підтримала ініціативу населення масиву назвати безіменний сквер на честь загиблого музиканта (інший варіант був "Виноградар".-ред.). Фанати співака зібрали потрібні 2000 підписів мешканців Виноградаря, дружина Скрябіна також дала згоду, щоб сквер носив його ім’я. Основним аргументом був той факт, що співак і його сім’я жили на масиві. Виноградівці тут часто спілкувалися зі Скрябіним.

«Сквер, що існує в нинішньому вигляді з 2015 року, не мав назви, так це було і не важливо, поки його приводили до ладу. А тепер нам є чим пишатися: територія, на якій жителі відпочивають разом з дітьми, упорядкована. Прийшов час дати ім’я скверу, і жителі масиву зробили свій вибір», – казав депутат Київради Олексій Окопний, що просував цю ініціативу.

Сьогодні ж Ім'я Бориса Нємцова дали скверу, що розташовується на розі вулиць Сурикова та Повітрофлотського проспекту у Солом'янському районі Києва. В пику Кремлю - адже поряд розташовано посольство РФ. За відповідне рішення проголосували 69 депутатів.

Крім того, Київрада 15 листопада перейменувала низку вулиць у чотирьох районах столиці. Попередні назви пов'язані з радянсько-більшовицькими партійними та військовими діячами й символами або зросійщеними українськими топонімами. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА, секретар Київради Володимир Прокопів.

Таким чином, вулицю Кіровську у Святошинському районі перейменували на Старицько-Черняхівську, а вулицю Сабурова — на Сержа Лифаря. Також у Шевченківському районі вул. Невська тепер — Нивська, вул. Желябова стала Марії Капніст, провулок Баумана тепер - провулок Фузиків. У Подільському районі Площа Червона Пресня нині — Щекавицька.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...