Декомунізація: На Одещині ліквідують мавзолей більшовицького комкора та "бесарабського Робін Гуда"

Існують свідчення, що полонених, які зверталися до нього українською, Котовський відправляв на розстріл, кажучи, що "там тебе зрозуміють".

Мавзолей Григорія Котовського. Фото:ua.igotoworld.com

Подольська міськрада Одеської області 28 вересня ухвалила рішення про перепоховання відомого діяча тоталітарного режиму Григорія Котовского. Про це пише Укрінформ, зазначають Патріоти України.

На сесії Подольської міськради депутатська більшість підтримала проект рішення “Про перенесення частини об’єкту пам’ятки історії місцевого значення” на міське кладовище №1 - повідомила керівник відділу міськради Олена Чубіна.

“Останки Котовського, які досі покоїлися у так званому склепі-могилі у Подольську, будуть перепоховані на міському кладовищі №1. Перед виконанням ритуальної процедури міськрада, згідно з вимогами закону про декомунізацію, утворить координаційну раду при управлінні культури міськради, визначить місце перепоховання і заздалегідь поінформує про висновки і рішення з цього приводу Міністерство культури України”, – зазначила Чубіна.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...