День соборності: На Хортиці патріоти створили живу карту єдиної України (фото)

Останні роки показали українцям справжню суть Дня соборності України, і важливість бути єдиними. Вороги постійно намагалися розірвати Україну, але це їм не вдалося і не вдасться. Бо ми - єдині.

Запоріжжя святкувало день соборності на Хортиці. Фото:http://strichka.com/

Жителі Запоріжжя в п'ятницю, 22 січня, відзначили День соборності України на території історико-культурного заповідника "Запорізька Січ" на острові Хортиця, створивши живу карту єдиної України. Про це повідомляють Патріоти України посиланням на Еспресо.TV.

Сотні жителів Запоріжжя, серед яких представники місцевої влади, представники громадських організацій, студенти та школярі символічно об'єднали Україну, взявшись за руки і вставши живим ланцюгом навколо козацької церкви Покрови Святої Богородиці у формі контурів карти України.

"На нашій імпровізованій карті України є і Крим, і Луганськ, і Закарпаття. Останні роки показали українцям справжню суть Дня соборності України, і важливість бути єдиними. Вороги постійно намагалися розірвати Україну, але це їм не вдалося і не вдасться. Ми єдині", - розповів історик, співробітник Національного заповідника "Хортиця" Михайло Левченко.


В ході акції запорожці виконали гімн України, скандували "Слава Україні - Героям слава". Учасники акції також пом'янули хвилиною мовчання "Небесну сотню" і загиблих учасників антитерористичної операції, які "віддали життя за єдність України і щастя її народу".

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...