Денег нет: У Путіна вирішили брати гроші у населення в борг

Так у Росії розраховують витягти "гроші з-під подушок" звичайних громадян.

Антон Силуанов. Фото:ria.ru

Міністерство фінансів в Росії вже в квітні почне брати гроші в борг у росіян. Про це заявив міністр фінансів Антон Силуанов, повідомляють Патріоти України з посиланням на Коммерсант.

Населенню запропонують придбати облігації федеральної позики безпосередньо, а не через брокерів.

Повідомляється, що ОФЗ можна буде купити у відділеннях Сбербанку та ВТБ. Номінал одного паперу - 1 тис. руб., мінімальна сума інвестицій - 30 тис.

Так держава розраховує витягти "гроші з-під подушок" населення.

"Самі базові умови - це те, що обсяг номінальних вкладень в цей інструмент буде на 100% гарантований, ніяких дисконтів, ніяких втрат громадян від вкладень своїх власних коштів не передбачається. У мене, як і в будь-яких наших громадян, є депозитні рахунки в банках, мені цей інструмент буде цікавий. Безумовно, такі вкладення зроблю, щоб ще і самому переконатися, як цей інструмент працює, випробувати його вживу", - заявив він.

Обсяг першого випуску так званих "народних ОФЗ" складе 20 млрд руб. Термін обігу паперів - три роки, очікувана прибутковість - 8,5%.

Заступник директора аналітичного департаменту компанії "Альпарі" Наталія Мільчакова вважає, що покупці у таких паперів будуть.

"Попит, безумовно, буде. Єдине, що його може обмежувати, це те, що доходи населення впали, і багато людей, яким потенційно були б цікаві інвестиції, поки почекають. Але для тих, хто не дуже збіднів, це буде дуже цікава альтернатива, оскільки ставки по рублевих депозитах у високонадійних банках падають, а держава, з іншого боку, пропонує зараз більш вигідну альтернативу, при цьому з державною гарантією", - заявила вона.

Нові облігації для населення не будуть обертатися на вторинному ринку - перепродати папери іншій людині не вдасться.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...