"Дерево - завжди продовження життя, правда?", - В Чернігові висадили 42 дуби на честь загиблих в АТО земляків

Для парку обрали середмістя, поряд із березовим гаєм.

У Чернігові з'явилася Алея слави героїв АТО. Скріншот

У Чернігові з'явилася Алея слави героїв АТО. Для парку обрали середмістя, поряд із березовим гаєм. Рідні загиблих разом зі школярами висадили іменні дуби. Їх 42, як і полеглих чернігівчан. Про це розповідають Подробности, інформують Патріоти України.

Своє дерево Наталя Бушніна висаджує як пам’ять синові. Він був добровольцем. Рік служив у Хмельницькому восьмому окремому полку спецпризначення. Загинув під обстрілами "Торнадо" в Краматорську. Йому мало б виповнитися 39. Нині життя сина продовжиться у цій алеї, вірить Наталя.

"Дерево - завжди продовження життя, правда? Ось будемо приходити до них, розмовляти з ними. Дуже хочеться, щоб хлопці прожили і залишилися не лише в пам’ятнику, але і в якихось хороших справах, світлих справах, вони всі ж були молодими", - каже мама загиблого чернігівця.

На алеї висадили 42 дуби. Саме стільки чернігівських бійців не повернулися із війни. Дуб для парку обрали як символ могутності. Саме такими були й чернігівські хлопці. Наймолодшому з них - 19.

"Ми будемо ходити, поливати його. Тому що це син наш буде рости", - каже батько загиблого Микола Харитонов.

Дерева висаджували самі родичі. Допомогти зголосилися місцеві школярі. Священики провели молебень. А щоб маленькі деревцята не зламали, на перших порах тут посилять охорону.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...