Дерусифікація: Селище на Донбасі хочуть перейменувати на Нью-Йорк

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що до 1951 року селище Новгородське на Донеччині носило іншу назву, і про перейменування тепер просить селищна громада.

Ілюстрація:Слово і Діло

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, запропонований депутатами з фракції "Самопоміч" Віктором Кривенком і Павлом Кішкарем, про перейменування селища міського типу Новгородське (Донецька область) у Нью-Йорк. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.net.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що перейменування необхідно провести в рамках декомунізації, оскільки селище отримало назву Новгородське в 1951 році. До цього воно називалося Нью-Йорк.

Депутати посилаються на бажання місцевих жителів.

"Думку громади селища міського типу Новгородське необхідно підтримати, адже воля громадян, згідно з Конституцією України, повинна бути понад усе. Завданням проекту постанови перейменувати селище міського типу Новгородське Донецької області в селище міського типу Нью-Йорк", - сказано в документі.

Відзначається, що перейменування селища не вимагає додаткових витрат з державного бюджету і місцевих бюджетів.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...