"Дійство не відбудеться. Нам не потрібен другий Пітер": В Узбекистані пояснили, чому скасували ходу "Безсмертного полку"

У столиці країни - Ташкенті - вирішили таким чином уникнути терактів на кшталт того, який стався у пітерському метро.

Хода "Безсмертного полку". Ілюстрація:http://polit.ru/

У Ташкенті вирішили відмовитися від проведення ходи руху "Безсмертного полку" в цьому році, щоб уникнути терактів на приклад пітерського метро. Про це повідомляє інформагентство РБК, посилаючись на офіційний сайт акції, передають Патріоти України.

"Дорогі узбекистанці! Хода "Безсмертного полку" не відбудеться в цьому році через складну політичну обстановку, що склалася в усьому світі. Ми вважаємо, що це є правильним рішенням нашої влади, оскільки нам не потрібен другий Пітер", - сказано в повідомленні.

При цьому в адміністрації Ташкента не змогли підтвердити або спростувати дану інформацію. Там пояснили, що займаються організацією покладання вінків на 9 травня. А за акції "Безсмертного полку" там не відповідають.

Як відомо, "Безсмертний полк" - міжнародний рух, організований в Москві. Він спеціалізується на пошуку безвісти зниклих під час Другої світової війни. А також організовує ходи, в яких люди несуть з собою портрети загиблих на війні родичів.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...