"Для того, щоб захищати Батьківщину, дозвіл не потрібен": Командир ДУК "ПС" відповів на заяву Лисенка

"І в кого цей дозвіл брати? Може у тих, хто допустили захоплення українських територій терористами? Чи в тих, хто протягом двох років не можуть повернути частину українських територій?Чи може у тих, хто поклав людей у котлах, через свою некомпетентність?"

Ілюстрація:agrimpasa.com

Командир ДУК "Правий сектор" Андрій Стемпіцький відповів на сьогоднішню заяву спікера АП з питань АТО Андрія Лисенка про загиблих на шахті "Бутівка" представників "ПС". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, інформують Патріоти України.

"Для того, щоб захищати Батьківщину, дозвіл не потрібен. І в кого цей дозвіл брати? Може у тих, хто, маючи конституційний обов'язок захищати територіальну цілісність, допустили захоплення українських територій терористами? Чи в тих, хто протягом двох років не можуть повернути частину українських територій?

Чи може у тих, хто без жодного пострілу здав Крим? Чи може у тих, хто поклав людей у котлах, через свою некомпетентність? Чи може у тих, хто робить зараз з вояків мішені для тренування сепаратистів, забороняючи активно їх знешкоджувати на випередження, при цьому декларуючи, що військового шляху звільнення територій нема!

Так віддайте тоді території і не допускайте вбивство кожного дня наших воїнів", - обурився командир ДУК ПС.

Крім того, він згадав і Мінські домовленості, запитавши, яку юридичну силу вони мають, щоб їх виконувати. Також Стемпіцький не розуміє, хто делегував повноваження медведчукам і йому подібним вести перемовини з терористами та окупантами від імені українського народу.

"І де гарантія, що потім, коли влада в цій країні зміниться (вона ж не вічна, правда?) офіцери не будуть стояти перед судом за виконання злочинних наказів (Мінських домовленостей), в той час, коли "вище керівництво" драпане за кордон, як їхні попередники?" - підсумував командир ДУК "Правий сектор".

Як повідомлялося раніше, бойовики обстріляли передові позиції збройних сил України на шахті "Бутівка" Донецької області. В результаті обстрілу 11 осіб з ДУК "ПС" поранено, четверо загинули.

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:30

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...

Інакше проблем буде багато! Названо бренди машин, які в жодному разі не варто "брати з рук"

неділя, 28 квітень 2024, 7:28

Купівля авто "з рук" може здатися вигідним рішенням, адже воно значно дешевше, ніж нове. Проте, важливо пам'ятати, що вживане авто - це завжди ризик, передають Патріоти України. Є деякі бренди та моделі авто, які мають проблеми з надійністю, тому їх кр...