Для тих, хто шукає роботу: Служба зайнятості запускає новий сервіс

Послуга електронної черги реєстрації безробітних доступна громадянам на порталі Держслужби.


Пошук роботи. Фото: acf.uaЗ початку 2017 року всі українці, які потребують працевлаштування, можуть скористатися новим сервісом Державної служби зайнятості, завдяки якому можна самостійно записатися в онлайн-режимі на індивідуальний візит до фахівця будь-якого центру зайнятості. Про це заявив виконувач обов’язків голови Держслужби зайнятості Валерій Ярошенко, повідомляє прес-служба відомства. Новину передають Патріоти України.

“Розпочав свою роботу наш новий сервіс з онлайн-реєстрації на прийом. Це заощадить час шукачів і дозволить підійти до пошуку роботи продуктивніше”, – сказав він. За словами Ярошенка, завдяки сервісу можна не виходячи з дому записатися на первинний прийом до центру зайнятості або отримання консультації. У разі, якщо особа зарезервувала для себе час, їй не потрібно отримувати талон на відвідування, а необхідно безпосередньо звернутися до фахівця центру зайнятості.

Послуга електронної черги реєстрації безробітних доступна громадянам на порталі Держслужби зайнятості www.dcz.gov.ua через рубрику “Електронні послуги”. Як повідомлялося раніше, згідно зі статистикою Держслужби зайнятості, за дев’ять місяців 2016 року лише 18 млн осіб із 42 млн населення України мали або потенційно можуть мати певний дохід. Крім того, із зазначених 18 млн лише 16,33 млн осіб мають роботу, а 1,7 млн не працевлаштовані.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...