До чого "скрепи" довели: У Росії перев'язують рани хворих ізоляційною стрічкою (фотофакт)

Лікарі економлять гроші на закупівлю спеціальних гіпоалергенних пластирів. Але навіть цю ізострічку хворих змушують купувати за власний рахунок.

Рану пацієнтки після операції заклеїли технічною ізоляційною стрічкою. Фото:http://gazeta.a42.ru/

Пацієнтка міської лікарні №11, що знаходиться на вулиці Вахрушева, 4а в російському Кемерово, збирається судитися з лікувальним закладом. Після того, як їй тут на платній основі зробили операцію, рану місцеві лікарі перев'язували за допомогою господарської ізоляційної стрічки. Про це пише місцеве видання Газета Кемерова, інформують Патріоти України.

Журналісти видання зв'язалися з пацієнткою через соціальні мережі і з'ясували, що перев'язки за допомогою нестерильного і, до того ж, немедичного матеріалу їй робили двічі. Як виявилося, таким нехитрим способом лікарі економлять гроші на закупівлю спеціальних гіпоалергенних пластирів. Але найобурливіше, що навіть цю ізострічку хворих змушують купувати за власний рахунок.

"Завідувач хірургічним відділенням особисто проводить обходи та оглядає пацієнтів, тому все це він прекрасно бачив і знає, - розповіла журналістам жінка. - Мені перев'язки за допомогою ізоляційної стрічки робили двічі. Потім я наполягла, щоб медики все ж купили спеціальні гіпоалергенні пов'язки. А інші пацієнти лікарні продовжують купувати ізострічку для своїх лікарів.

В управлінні Росздоровнагляду по Кемеровській області, куди також звернулися журналісти місцевого видання, їм розповіли, що за нормами і правилами перев'язувати післяопераційні рани нестерильними матеріалами, тим більше господарськими, абсолютно неприпустимо. Найближчим часом чиновники пообіцяли провести повну перевірку роботи міської лікарні №11.

Варто відзначити, що пацієнтці з Кемерово ще крупно повезло: нестерильні перев'язки не спричинили післяопераційних ускладнень, і вона залишилася жива.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...