До кордону краще не пхатися: Що очікує українських водіїв авто на литовських номерах

Якщо українець згідно з довіреністю каже, що працює на компанію з Литви, він зобов'язаний мати трудовий договір з цією компанією, зареєстрований на біржі праці литовської республіки. А таких договорів більшість "євробляхерів" не має.

Ілюстрація:112 УкраїнаУкраїнське посольство в Литві спільно з місцевою владою провело розслідування щодо схем потрапляння в Україну авто з Литви і прийшло до висновку, що їх власники найближчим часом можуть стати нев'їзними до Євросоюзу і більш того, отримати чималі штрафи. Про це в Facebook написав журналіст "1 + 1 media" Євген Плинський, зазначають Патріоти України.

Згідно з листом українського зовнішньополітичного відомства, щодо контролю за ввезенням автомобілів з литовською реєстрацією, адресованого МВС і ДФС, якщо українець згідно з довіреністю каже, що працює на компанію з Литви, він зобов'язаний мати трудовий договір з цією компанією, зареєстрований на біржі праці литовської республіки. Оформити його можна, тільки якщо маєш дозвіл від влади на роботу в Литві, за який потрібно платити до 150 євро щороку.

Журналіст також зазначає, що таких документів у власників авто на литовських номерах немає. Він підсумував: "Виходить, що всі євробляхери порушують трудове законодавство ЄС і можуть отримати депортацію і заборону на в'їзд до ЄС до погашення штрафів, які влада Литви із задоволенням почне виписувати заради наповнення своєї казни".

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...