До Нового року: У якому місті України найдорожчі продукти

Де і на чому заощадити?

Ціни на продукти. Інфографіка: vesti-ukr.com

Підвищення цін позначилося і на вартості новорічних страв. Приготування традиційного салату олів'є обійдеться дорожче, ніж зазвичай. Правда, витрати в чому залежать від того, де ви живете. А тут впливає багато факторів, починаючи від наявності магазинів і закінчуючи місцевими особливостями, стверджують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Роль магазинів

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко стверджує, що ціни на продукти залежать від поширеності торгових мереж. «У різних регіонах по-різному розвинені торгівельні мережі. Чим їх менше в місті, тим вище ціни. Правда, у Дніпропетровську трохи інша ситуація. Там левову частку ринку охоплює одна торгівельна мережа з більш низькими цінами », - наводить приклад експерт.

Одеса та Львів не розбалувані великою кількістю торгових мереж. У Донецьк продукти доставити не так то й легко. Не кажучи вже про те, що на тимчасово окупованих територіях ціни на їжу в 2-3 рази вище загальноукраїнських.

Загалом, на приготування традиційної новорічної страви українцям доведеться витратити десь сотню гривень. Причиною цьому є підвищення цін на складові олів'є. Наприклад, ковбаса стала дорожче десь на 22 відсотки.

«Овочі дуже сильно подорожчали через витрат на їх вирощування (добриво, паливо), та ж проблема з яйцями - ціни на корми для птиці теж виросли в кілька разів», - заявив економічний експерт Олександр Охріменко.

Як уберегтися від витрат

Громадяни України будуть берегти свої гроші. «Без олів'є у нас ніяк. Незважаючи ні на що, будемо викручуватися: огірки дістанемо з льоху, свої запаси. А ковбасу замінимо куркою, так навіть смачніше », - ділиться рецептом економ-олів'є Ірина Волкова з Севередоноцека

А мешканка Києва Анна Громова вже встигла закупити продукти з хорошим cтроком придатності недалеко від міста. «Упевнена, що таким чином зможу заощадити на столі сотні гривень», - стверджує жінка.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...