До уваги українських користувачів соцмережі: Facebook-вірус знову атакує, використовуючи відео від імені друзів

Посилання на вірус можуть потрапляти через особисті повідомлення від імені друзів у списку. Такі листи краще не відкривати, а відразу видаляти.​

Ілюстрація:www.youtube.com

29 серпня український Facebook знову захопив вірус, який публікує нібито відео ваших друзів, позначає їх у публікації і розсилає повідомлення у стрічці та в особисті повідомлення користувача. Багато користувачів соцмережі вже пишуть на своїх сторінках повідомлення з вибаченнями за публікацію подібних відео. Про це пише УНІАН, зазначають Патріоти України.

Слід зазначити, що цей вірус є не новим явищем. Він вже неодноразово захоплював як український, так і іноземний сегмент Facebook. Процес зараження виглядає наступним чином: користувач отримує повідомлення про те, що хтось із його друзів зробив пост і "тегнув" його.

В самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка зазначила вас. Коли ви клікаєте на відео, то потрапляєте на сайт, де до вашого браузеру встановлюється розширення, і таким чином ваша сторінка теж потрапляє під вплив вірусу.

Також посилання на вірус можуть потрапляти до вас через особисті повідомлення від імені ваших друзів. Такі листи краще не відкривати, а відразу видаляти.


У минулі рази боротися з вірусом можна було таким чином: потрібно відкрити список встановлених у браузері розширень (наприклад, chrome://extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно, чи викликають у вас підозру. Далі необхідно видалити всі пости, де ви тегнули ваших друзів і особисті повідомлення.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...