"Facebook два роки тому проігнорував зауваження та рекомендації України. Тепер його серйозно шкварять у Конгресі США" - заступник голови АП

Україна попереджала популярну соціальну мережу про проблему фейкових новин, про ботферми та тролів, про блокування українських дописів і коментарів.

Ілюстрація:DW

Останніми днями в Конгресі США відбуваються слухання щодо Facebook і Twitter. Про це пише у своєму блозі на сайті Новое время заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків, передають Патріоти України, продовжуючи:

Все ж таки не треба було ігнорувати зауваження та рекомендації, про які говорила Україна два роки тому

Сталося так, що Україна попереджала Facebook про проблему фейкових новин ще 2015 року, про ботферми та тролів, про блокування українських дописів і коментарів тощо.

Моя зустріч із представниками Facebook відбулася ввечері 16 червня 2015 року, після звернення президента України 12 травня 2015 року в Facebook до Марка Цукерберга щодо можливості відкриття офісу Facebook в Україні (це було питання для Facebook Townhall Meeting). На цій зустрічі порушили три питання:

1) Блокування українських користувачів за дописи й коментарі, де ми говоримо правду про Росію, її агресію та брехню: ми вважаємо що процедура перевірки скарг на пости та коментарі у Facebook була неякісна, бо серед вендорів або працівників дописи українських громадян перевіряли найімовірніше росіяни або неякісні перекладачі. Представники Facebook запевнили, що наші "гіпотези" безпідставні, але обіцяли перевірити – з часом ситуація покращилася.

2) Швидке поширення фейкових новин і повідомлень – у той час тільки ледачий не знав про Ольгіно під Санкт-Петербургом із фабрикою тролів, коментаторів і ботів. Ми вважали, що фейкові новини поширюються через створення фейкових записів у ФБ та розкрутку – грошову або соціальну. Нагадаю, що значок "sponsored" з’явився лише недавно, й перевірки користувачів під час реєстрації значно посилилися знову таки протягом лише останнього року. Представники Facebook відповіли мені, що вони – "відкрита платформа", й у ФБ кожен може постити, що завгодно і як завгодно. І що Facebook цензурою не займається, окрім власної політики. Коротко – проігнорував.

3) Відкриття українського офісу Facebook. Відповідь компанії: Україна – замалий рекламний ринок. На аргументи, що тут відбуваються соціальні трансформації, де соціальні мережі відіграють значну роль і саме тут можна побачити, як будуть розгортатися події із залученням сучасних технологій, може, хоча б центр досліджень – відповідь: для відкриття офісу головне бізнес і дохід (десь я таку аргументацію вже чув у своїй кар’єрі).

Тепер Facebook і Twitter відповідають у Конгресі. І виходячи із матеріалів слухань, шкварять їх конгресмени серйозно. Не треба було ігнорувати зауваження та рекомендації, про які говорила Україна два роки тому.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...