Догралися? На православному форумі співробітники СБУ знайшли закладену вибухівку, - сайт УПЦ МП

У Церкві стверджують, що на місці проведення форуму православних жінок відбулася провокація із замінуванням

Фото: сайт УПЦ МП

На сайті УПЦ Московського Патріархату повідомили, що у Конотопі на домовленому місці проведення форуму "Спілки православних жінок" співробітники СБУ знайшли вибуховий пристрій, передають Патріоти України.

Однак, дані на офіційних сайтах щодо цієї новини різняться. На сайті єпархії та на новинних сайтах йдеться про "провокацію" та "муляж вибухівки". Водночас на офіційному сайті УПЦ мова йде про справжню вибухівку.

Крім того, на ресурсі "Спілки православних жінок" у провокації звинувачують "Правий Сектор", але на сайті УПЦ - представників цивільного полку "Азов" та козацтва Конотопа.

Досі незрозуміло, яка інформація насправді є правдивою і чому новини православних ресурсів так різняться між собою. У мережі коментатори пишуть, що розмови про провокації проти Церкви - це навмисний крок Московського Патріархату для стримання категоричної відмови від нього у суспільстві, яка набирає обертів.

Нагадаємо, раніше стало відомо про терористичну діяльність "козаків", які знаходяться у складі Синодального відділу УПЦ МП. Церква досі повністю не спростувала дану інформацію.

Суспільство обурене тим, що Церква влаштовує у мережі справжню інформаційну війну, направлену на падіння статусу України в очах міжнародної спільноти. У соцмережах навіть з'явилася інформація щодо підготовки деякими особами "прямих дій" проти сепаратизму УПЦ у Києві найближчим часом, до 14 жовтня включно. Люди у коментарях до певних статей обіцяють "влаштувати незабутнє свято Покрови" Московському Патріархату у Києві, "і не лише в Лаврі, а в інших храмах на Печерську". Патріоти України будуть уважно слідкувати за розвитком подій.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...