Доки при владі ця команда: Справжні причини катастрофи в Іловайську знайдені, але через політичні розклади немає можливості їх оголосити, - військовий медик

Події в Іловайську більше не повторяться. Ми навчилися воювати, сильно виросли в військовому плані і втратили страх перед росіянами - його немає, впевнений Всеволод Стеблюк..

Всеволод Стеблюк. Фото:www.youtube.com

Учасник АТО, член київської організації "Всеукраїнського лікарського товариства" Всеволод Стеблюк в коментарі виданню Гордон заявив, що трагедія в Іловайську була спланована, передають Патріоти України.

"Справжні причини катастрофи в Іловайську знайдені, але через політичні розклади немає можливості їх оголосити. Це ні до чого не приведе. Ми знаємо справжню правду, є документи. Повірте, тут тільки питання часу.

Ми обов'язково покажемо документи, що підтверджують, що вся ця ситуація була спланована, і про неї всім все було відомо. У подробиці поки вдаватися не буду - дайте нам трохи часу. Є група людей, яка знає правду і має документальні докази", - підкреслив Стеблюк.

Він зазначив, що міністр оборони Степан Полторак посприяв у проведенні заходів із вшанування пам'яті жертв Іловайської трагедії.

"До акції під прокуратурою ми не маємо ніякого відношення. Її проводили народний депутат Семен Семенченко і його дружина, яка є головою об'єднання матерів і дружин загиблих воїнів АТО. Ми ж своїх побратимів поминали на Михайлівській площі в Києві.

Були панахида, покладання квітів до стіни пам'яті і мітинг. Зазначу, що Степан Полторак направив почесну варту і оркестр Міноборони. МВС забезпечило нам супровід поліцейських. Був автопробіг машин підрозділів, які були в Іловайську", - заявив Стеблюк.

За його словами, проведення двох окремих акцій, присвячених подіям в Іловайську, не пов'язане з розколом в середовищі військовослужбовців.

"Те, що було дві окремі акції, ні про що не говорить. Кожен має право вибирати той захід, який вважає за потрібне. У нас є Іловайське братство. Це неформальне об'єднання всіх військовослужбовців, членів їх сімей та просто небайдужих людей. Військовослужбовці роблять своє, політики - своє. Деякі з них - заради піару", - підкреслив Стеблюк.

Він зазначив, що після трагедії в Іловайську були зроблені висновки.

"Після подій в Іловайську по моїй медичній частині висновки були зроблені однозначно. Це проявилося і в організації польових госпіталів, і в розгортанні територіальної бази, аптечки тощо. В цьому плані трагедія величезний поштовх дала.

Щодо всього іншого - не можу коментувати те, в чому не розбираюся. Упевнений, що події в Іловайську більше не повторяться. Ми навчилися воювати, сильно виросли в військовому плані і втратили страх перед росіянами - його немає.

Коли нас починали розстрілювати російські регулярні війська, вони намагалися вселити цей страх, але у них не вийшло", - резюмував Стеблюк.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...