"Доля найсильніших - залишитись і розвивати країну": Вакарчук висловив думку щодо зростання еміграції серед української молоді

Музикант вважає, що бажання молодих людей реалізувати себе в іншій, більш прогресивній країні, — логічне й передбачуване.

Ілюстрація: ForumDaily


Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук прокоментував хвилю еміграції з України останні кілька років, в тому числі і в США, передають Патріоти України з посиланням на ForumDaily.

"Еміграція — це неминуча частина людської історії будь-якого періоду, на будь-якому континенті. Особливо в сучасному світі, відкритому. Особливо в світі, де твоя англійська мова і ноутбук, що завжди поруч, відкривають тобі не тільки вікно в світ конкретний, а в світ широкий ", — зазначив музикант.

За його словами, очікувати того, що в бідній, з купою політичних і економічних криз країні, населення, особливо молоде, буде сидіти і чекати, коли все закінчиться, було би примітивно.

Ілюстрація: ForumDaily

"Я хочу нагадати, що після великого картопляного голоду в Ірландії до Північної Америки виїхало понад 30% населення країни. І сьогодні в США живе 30 млн ірландців, а в Ірландії — 5 млн. Але, в результаті, на сьогодні Ірландія — одна з найбільш забезпечених країн, а ВВП на душу населення не поступається американському, і для цього їм знадобилося більше 100 років. Я не натякаю на те, що всі, хто залишається в Україні, будуть сидіти і чекати 100 років, але говорю про те, що еміграція, можливо, неприємна для держави, що втрачає своє прогресивне та активне населення, — неминучий процес ", — додав Вакарчук.

Він упевнений, що доля найсильніших, яких американці називають challenge oriented, як піонерів з Дикого Заходу, — залишатися саме в країні і створювати нові умови, розвивати країну.

"Нехай і в труднощах, щоб далі сказати: мовляв, дивіться, нам вдалося зробити свою країну кращою", — підсумував лідер "Океану Ельзи".

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...