Донбас - це Україна: Мирослав Гай пояснив, чому Київ не може відмовитися від "ЛДНР"

Про відмову від цих територій взагалі мова не йде. Зате гостро стоїть питання про торгівлю з Росією через окуповані території, зазначає волонтер.

Ілюстрація: infonewz.mirtesen.ru

Офіцер запасу в оперативному резерві 95-ї ДШБ, керівник благодійного фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай розповів на чаті в "Главреді", чому Києву слід ігнорувати заклики відпустити окупований російськими військами Донбас і далі йти без нього своєю дорогою, відгородившись від "ДНР" і "ЛНР" стіною, оскільки це - теж Україна, повідомляють Патріоти України.

"Ми не можемо відгородитися від Донбасу, тому Донбас - це вся Донецька і Луганська області. Росія ж окупувала тільки їх 1/4 території. Тому велика частина цього регіону - це Україна. Тому питання звучить трохи некоректно", - говорить волонтер.

"Про відмову від цих територій взагалі мова не йде. Зате гостро стоїть питання про торгівлю з Росією через окуповані території, про контрабандні потоки і фінансову підтримку окупованих територій. Адже за всіма світовими законами, що діють в таких ситуаціях, утримання окупованих територій завжди юридично і фактично ставало обов'язком окупанта. Тому мова йде не про відмову від захоплених Росією територій, а про національну безпеку, юридичний статус і фінансування", - підкреслив офіцер-десантник.

Коментуючи запитання, чи може так статися, що Донбас назавжди залишиться "випаленою землею" і туди вже не повернеться колишнє довоєнне життя, Мирослав Гай зазначив: "Навіть Хіросіма і Нагасакі після нанесення по них ядерних ударів завдяки наполегливості, патріотизму і щирості японського народу з часом знову перетворилися на квітучі сади".

"Чорнобиль, в якому досі де-не-де живуть люди, перетворився в заповідну зону, де можна зустріти вовка, ведмедя, рись, оленя - тих тварин, яких давно не бачили в інших частинах України. Зруйнований бомбардуваннями Берлін і Німеччина взагалі, яка була знищена і фізично, і економічно під час Другої світової війни, є прекрасним доказом того, що при правильній роботі і щирому бажанні життя і процвітання можуть повернутися навіть після повного знищення війною. Але все це залежить вже від нас з вами", - підсумував Мирослав .

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...