"Донецьк сьогодні - це одне велике оголошення" - журналіст розповів, як в окупованому місті готуються до повернення української влади

У жителів Донецька з'явилася цікава ідея: продавати квартиру по "законодавству" так званої "ДНР" для того, щоб після повернення до Донецька української влади - забрати її назад за законами України.

У Донецьку перестали працювати банки, мережеві магазини та держпідприємства. Ілюстрація:EPA/UPG

Жителі окупованого проросійськими бойовиками Донецька очікують, що незабаром на Донбасі знову буде українська влада. Про це пише в своїй статті кореспондент Апострофа з Донецька Сергій Курганов, інформують Патріоти України.

Сьогоднішній Донецьк нагадує одне суцільне оголошення. З тих пір як в 2014 році з міста пішли банки і мережеві магазини, зникали перевізники разом з автобусами і маршрутками, припинили роботу державні структури, донеччани змушені шукати їм хоч якусь заміну.

Як завжди в таких випадках, з'явилася ціла купа "підприємців", готових "допомогти" за винагороду. Оформити, відвезти, передати - будь ласка, тільки платіть. Про себе "бізнесмени" розповідають голосно і не криючись - за допомогою тисяч оголошень, якими завішаний весь Донецьк.

Оголошення "Здам / продам квартиру" вельми популярні в Донецьку. Ціни на житло - просто нікчемні. Правда, іноді у господарів абсолютно випадково відсутні документи на квартиру, але кому вони за великим рахунком потрібні, при оренді?

Останнім часом у жителів Донецька з'явилася цікава ідея: продавати квартиру по "законодавству" так званої "ДНР" для того, щоб після повернення до Донецька української влади - забрати її назад за законами України.

"Республіка" не визнана, отже, і угоди незаконні. Тому полохливі покупці вимагають надати їм українського нотаріуса, який оформить законну в усіх відношеннях угоду купівлі-продажу за українським законодавством.

До речі, оголошення з пропозицією послуг нотаріусів були в Донецьку повсюдно ще в позаминулому році, а потім раптом різко зникли. Кажуть, до них почали приходити озброєні люди з подивом на обличчях: чому це нотаріуси в "ДНР" працюють за законодавством України?

Спроби пояснити, що в "ДНР" відсутнє законодавство як таке, ні до чого не призвели. Тепер нотаріуси працюють за дзвінком, а їхні телефони і адреси контор передаються виключно по знайомству.

"Вообще, бумажные объявления — это просто ужас. Они придают любому городу нищий вид. Их читают редко, пока стоят на остановке и ждут автобуса. Всех нужных людей или услуги мы ищем через знакомых.

Там уже проверенные люди, адекватные деньги, рекомендации. А продавать квартиру через огрызок бумажки, наклеенный на столб, я считаю верхом идиотизма или каким-то обманом", - говорить донеччанка Анастасія Шевельков.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...