Допінг, допінг: Російських спортсменів позбавили олімпійських нагород

Об’єктом уваги стали допінг-тести учасників Олімпійських ігор 2008 та 2012 років.

Марія Абакумова позбулася олімпійської медалі. Фото:www.sport-express.ru

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення позбавити російських спортсменів олімпійських нагород у зв’язку із вживанням допінгу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Каспаров.Ру.

Так, допінгові проби багатьох російських спортсменів було піддано повторній перевірці, яка показала позитивний результат. Зокрема, об’єктом уваги стали допінг-тести учасників Олімпійських ігор 2008 та 2012 років. Внаслідок цього четверо російських спортсменів зазнали санкцій МОК.

Серед них – легкоатлети Марія Абакумова, Інга Абітова, Денис Алєксєєв та велогонщиця Катерина Гніденко. Міжнародному олімпійському комітету довелось також забрати олімпійські медалі у двох із них. Так, Марія Абакумова втратила срібну нагороду з Олімпійських ігор в Пекіні. Була позбавлена медалі і чоловіча команда з бігу 4*400, членом якої був Денис Алєксєєв.

Як відомо, багатьох членів збірної команди Російської Федерації не було допущено до Літніх олімпійських ігор у зв’язку з масштабними допінговими зловживаннями. Всесвітнє антидопінгове агентство з’ясувало, що використання допінгу російськими спортсменами носило масовий характер та заохочувалось з боку державних органів.

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...