Допомога терористам чи просто мешканцям "ЛНР"? Червоний Хрест сплатить борги "ЛНР"-івців

Міжнародний Комітет Червоного Хреста сплатить рахунки за електроенергію за мешканців сепаратичної псевдореспубліки "ЛНР"

Фото: "Фейсбук"

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) оголосив, що, з огляду на надзвичайні обставини, він сплатить рахунки за електроенергію, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 тисяч осіб на сході України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційний сайт МКЧХ.

«Ми прийняли це безпрецедентне рішення, щоб запобігти виникненню потенційно жахливою гуманітарної ситуації», - сказав глава делегації МКЧХ на території України Алан Ешліманн. «Це лише тимчасовий захід, а не стійке рішення, проте вона дозволяє виграти час. Цю проблему можна подолати тільки за допомогою політичного рішення. Якщо нічого не робити, жителям постраждалих районів доведеться зустріти суворі зимові морози без опалення і водопостачання », - наголосив Ешліманн.

У повідомленні організації наголошується, що вже більше тижня на водонапірних станціях, розташованих на контрольованій урядом території Луганської області, відсутнє електропостачання через неоплачені рахунки, в результаті чого станції зупинилися. МКЧХ прийняв безпрецедентне рішення, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 000 чоловік, що живуть в постраждалих районах. Забезпечення подачі води в лікарні, школи, дитячі будинки та соціальні заклади є життєво важливим.

МКЧХ повідомляє, що підняв перед усіма сторонами, які беруть участь в переговорах, питання визначення способу оплати води, яка постачається об'єктами з контрольованої урядом території на неконтрольовану. Він також висловив свою готовність виступити в якості нейтрального посередника у вирішенні технічних питань.

Відключення електроенергії, як інформує Червоний Хрест, впливає на роботу Західної фільтрувальної станції, яка живить систему водонапірних станцій «Карбоніт», що обслуговує населені пункти Первомайськ, Стаханов, Брянка та Алчевськ, а також впливає на роботу Петровського водозабору, який обслуговує місто Луганськ. Обидві системи постачають воду в населені пункти по обидва боки від лінії зіткнення.

Особливе занепокоєння МКЧХ викликає те, що ця ситуація може мати ланцюгову реакцію і призвести до пошкодження всієї системи опалення. З наближенням зими труби можуть замерзнути і потріскатися, якщо в них не буде текти гаряча вода. Люди будуть змушені покладатися на електричні системи опалення, що створить ризик перевантаження електромережі.

В організації зазначили, що Червоний Хрест вже більше року бере участь у відновленні водопроводів КП «Попаснянський районний водоканал», які перетинають лінію фронту, а також поставляє хімічні реагенти, необхідні для забезпечення чистою питною водою людей, що обслуговуються цим підприємством по обидва боки від лінії зіткнення. На неконтрольованій урядом території Луганської області МКЧХ надав місцевій адміністрації глибинні насоси для відновлення пошкодженої інфраструктури.

У мережі обурені тим, що МКЧХ сплатить також рахунки сепаратистів, як вважають українці. "Це допомога терористам чи мешканцям "ЛНР" - сепаратистам?", "Аттракцион невиданной щедрости", - пишуть коментатори.

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...