"Дорожче, ніж дитяча порнографія": У поліції пояснили, для чого створюють "спільноти смерті" в соціальних мережах

Організатори таких груп збирають відео.

Ілюстрація: replyua.net

Головною метою створення в соціальних мережах так званих «спільнот смерті» являється отримання їхніми організаторами відеозаписів з самогубств з метою їх продати. Про це у середу розповів керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Демедюк Сергій, повідомляють Патріоти України.

«Всі ці спільноти створювалися з переважно однією метою – збирати відеозаписи, на яких люди вчиняють самогубства. Такий контент на чорному ринку коштує в декілька разів дорожче, ніж та сама дитяча порнографія», - пояснив він. За його словами, при цьому люди навіть не здогадуються, що стають жертвами обману.

«Вони навіть не здогадуються, що основна мета тих організаторів полягає не в тому, щоб показати, що дитина – це індивідуальність, що вона має право виражатися, як захоче, про що вони заявляють. Це все обман, гра на молодій психіці. Все, що їм потрібно – отримати відео контент, на якому вони потім зможуть заробити гроші. При цьому діти настільки захоплюються цими «іграми», що легко можуть перестати розрізняти реальне життя з віртуальністю та обманом. А це також їхня мета», - додав поліцейський. За його словами, важливо розуміти, що ці зловмисники прагнуть лише грошей, а ціна їх не хвилює.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...